Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΣΟΚ!!...Φακελώνουν όλη την κοινωνία!


Αναζητούσαν τρόπους να φακελώσουν την κοινωνία. Έψαχναν επικοινωνιακά τεχνάσματα για να περάσει στη κοινή γνώμη το φακέλωμα. Φαίνεται ότι έχουν πλησιάσει αρκετά.
Εν αρχή ξανασερβίρισαν, όπως όλοι οι προκάτοχοί τους στην εξουσία, τη  «φοροδιαφυγή». Κάρτες για το αφορολόγητο, πλαστικό χρήμα – τα capital controls αποτελούσαν μέρος και αυτού του σχεδιασμού – το περιουσιολόγιο που έρχεται.

Τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα και τα διαφυγόντα κέρδη των ασφαλιστικών εταιριών πρωτίστως και του δημόσιου δευτερευόντως, έδωσαν τη δυνατότητα στους νοσηρούς εγκεφάλους των τεχνοκρατών του ΣΥΡΙΖΑ να σκεφτούν το «τσίπωμα» των αυτοκινήτων.
«Υπάρχουν προτάσεις και κάποιες εισηγήσεις για να εκμεταλλευτούμε τις τεχνολογικές λύσεις που υπάρχουν. Ουσιαστικά εννοούμε μια έξυπνη κάρτα που θα μπαίνει σε κάποιο εμφανές μέρος του αυτοκινήτου, θα εκπέμπει σήμα και πολύ εύκολα θα φαίνεται εάν το αυτοκίνητο έχει πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας, πληρωμένη ασφάλεια, αν έχει προμηθευτεί κάρτα καυσαερίων, γενικά αν έχει κάποια υποχρέωση, ο ιδιοκτήτης, που δεν έχει εκπληρώσει», δήλωσε στο MEGA ο διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παναγιώτης Μελαχρινός.
Την ίδια ώρα σε πρωϊνή εκπομπή της ΕΡΤ η αρχισυντάκτρια- δημοσιογράφος μας πληροφορούσε ότι με αφορμή το προσφυγικό, η κυβέρνηση σκέπτεται να προσθέσει στις νέες ταυτότητες που φαίνεται ότι σχεδιάζει, βιομετρικά στοιχεία, προκειμένου να αποφεύγεται η πλαστογραφία. Ενδεχομένως ένα δεύτερο τσιπάκι για όσους επιλέγουν να μετακινούνται με τα ΜΜΜ ή πεζοί …
Έχει περάσει παραπάνω από μισός αιώνας αφότου κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα του Τζορτζ Οργουελ «1984». Το βιβλίο συνεχίζει να προειδοποιεί ακόμη για το κίνδυνο του «μεγάλου αδελφού» που όσο και εάν είναι πανταχού παρόν επιδιώκει να κλείσει και την τελευταία χαραμάδα φωτός, ακόμη και την ελάχιστη αίσθηση ιδιωτικότητας και ελευθερίας για τον καθένα μας.  
Τι μας απομένει; «Να είσαι η άμμος και όχι το λάδι στα γρανάζια του κόσμου» έγραφε ο Ελύτης. Αυτό μας απομένει, αυτό μπορεί να μας λυτρώσει. Να αντιδράσουμε τώρα, χωρίς καμία καθυστέρηση. Να αρνηθούμε, να αντιταχθούμε να μην υπακούσουμε. Να σαμποτάρουμε με όποιο τρόπο σκεφτεί ο καθένας κι όλοι μαζί τους σχεδιασμούς της απόλυτης ισοπέδωσης που επιδιώκει η νέα τάξη πραγμάτων, μέρος της οποίας δυστυχώς επιβεβαιώνεται ότι αποτελεί η πρωτοδεύτερη αριστερή κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου