Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Εξαγωγή ματιών από... Σρι Λάνκα ! ! !


H ΦΡΙΚΗ του καπιταλισμ​ού

Μια σοκαριστική πραγματικότητα που αφορά τη Σρι Λάνκα έπεσε στην αντίληψή μας. Η νησιωτική αυτή χώρα νοτιοανατολικά των Ινδιών είναι γνωστή ως η χώρα που εξάγει μάτια σε όλο τον πλανήτη. Στα βάθη της Ασίας είναι συνηθισμένο να συσκευάζονται και να αποστέλλονται μάτια παντού στον κόσμο. Το πιο εξωφρενικό όμως δεν ........
είναι η σκέψη της μεταμόσχευσης ματιών αυτή καθεαυτή αλλά το γεγονός ότι στη χώρα αυτή υγιείς άνθρωποι είναι διατεθιμένοι να χαρίσουν το ένα τους μάτι από τη στιγμή που έχουν δύο! Κι όμως αυτή η αντίληψη θεωρείται κάτι παραπάνω από φυσιολογική στη Σρι Λάνκα, η οποία θεωρητικά σύμφωνα με στατιστικές έχει τους περισσότερους εγγράμματους από τις άλλες χώρες της μεσημβρινής Ασίας.


Δεν θέλουμε να μάθουμε τι είδους εξαγωγών θα γίνονται στις υπόλοιπες χώρες. Έχουμε φτάσει στο σημείο να μιλάμε για εξαγωγές ματιών σαν να είναι κάτι φυσιολογικό την ίδια στιγμή που οι αντιρατσιστές μας σπρώχνουν στο να δούμε την διαφορετικότητα και την «ομορφιά» των λαών της Αφρικής και της Ασίας.

Μας συγχωρείτε πολύ “πολιτικά ορθοί αντιρατσιστές” αλλά το να δίνει κάποιος το μάτι του επειδή έχει δύο με αποτέλεσμα αυτό το μέρος να συσκευάζει χιλιάδες μάτια και να τα αποστέλλει, είναι βάρβαρο και αηδιαστικό. Είναι επίσης απάνθρωπο και τρομακτικό. Εμείς απλά επιφυλασσόμεθα να δούμε τί άλλο θα μάθουμε στο μέλλον.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου