Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΛΟΣ ΚΑΣΤΑΝΕΝΤΑ!


Ένας απο τους πιό μυστηριώδης ανθρώπους στη γη ήταν ο Δόν χουάν δάσκαλος και κάτοχος της εκπληκτικής γνώσης τον Τολτέκων σαμάνων του αρχαίου μεξικού.Ο Δον χουάν έγινε γνωστός σαν ο κεντρικός χαραχτήρας των βιβλίων του Κάρλος Καστανέντα.


-Κατα τα φαινόμενα ο δον χουάν γεννήθηκε το 1891 στην Γιούμα περιοχή της αριζόνα και <<πέθανε>> το 1973 ή το 1976. Λέω <<πέθανε>> γιατί στα βιβλία του Καστανέντα ο δον χουάν μεταμορφώθηκε μαζί με όλη του την ομάδα σε μια μάζα ενέργειας ! σε μία πολύ συγκινητική σκηνή στο βιβλίο του καστανέντα.

- Όλη του την μυστική του διδασκαλία την διδάχθηκε περίπου στην ηλικία των είκοσι χρόνων του απο τον Ναγκουάλ Χουλιάν Οσόριο που ήταν ηθοποιός στο επάγγελμά του και τρομερός γνώστης της παραφύλαξης μιας τεχνικής που περιγράφω πιο αναλυτικά στο άρθρο μου για τον κάρλος καστανέντα. Ο δον χουάν ήταν ο τελευταίος μάγος της γενεαλογικής τους γραμμής.Ο χαραχτήρας του αν και εκκεντρικός είχε σωστή κατα τη γνώμη μου τοποθέτηση για τα πράγματα που έθιγε και πραγματικά πιστεύω πως είτε αληθινός είτε φανταστικός, σαν χαραχτήρας ήταν ασσύληπτος για τα δεδομένα ενός δυτικού ανθρώπου.


-Αστείος,αστείρευτα ενεργητικός,πνευματώδης και ένα σωρό άλλους χαραχτηρισμούς μπορεί να του προσδώσει κανείς αν μελετήσει την ζωή του μέσα πάντα απο τα βιβλία του Καστανέντα και των συντρόφων Ταίσα Αμπελάρ και Φλορίντα Ντόνερ Γκράου. Ο δόν χουάν ήταν κάτοχος της μυστικής γνώσης ενός πανάρχαιου γνωστικού συστήματος αντίληψης της πραγματικότητας.Μέρος αυτού του συστήματος πέρασε στον Κάρλος καστανέντα και στην ομάδα του.Υπάρχουν πάντως πολλοί ερευνητές που συμφωνούν ότι στην πραγματικότητα ο δον χουάν είναι απλά ένας μύθος και αποκύημα της φαντασίας του κάρλος καστανέντα.Πολλές φορές μέσα στα βιβλία του καστανέντα ο δον χουάν έχει τρομερή άποψη για πολλά πράγματα του κόσμου μας.


Δεν μπορώ να ξέρω αν ο Δον Χουάν υπήρξε πράγματι ή όχι (για μας που διαβάσαμε τον Καστανέντα μάλον υπήρξε...) πάντως οι διδασκαλίες του είναι μοναδικές και νιώθω ότι από τις κουβέντες του ρέουν πολλά ποτάμια γνώσης.


Νομίζω οτι αυτά τα διδάγματα, οι κοσμοθεωρίες και ο τρόπος ζωής που πραγματεύονται τα βιβλία είναι πέρα για πέρα σωστά. Ίσως ο Καστανέτα να ήταν ο Δον Χουάν. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει με βεβαιότητα.
Σημασία έχει ένα πράγμα... Τι πραγματικά λένε τα βιβλία αυτά. Μιλούν για μια γενική αλήθεια που όλοι την αντιλαμβανόμαστε; 'Η Ο καθένας μας καταλαβαίνει κάτι διαφορετικό...



rocking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου