Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Το λυκόφως των σύγχρονων μάγων ...Tμυστικά της αρχαίας τεχνολογίας

 

© Aπεροπία. Τα άρθρα του ιστολογίου aperopia.fr έχουν γραφεί κατόπιν κοπιαστικής έρευνας ή μετάφρασης. Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευσή τους από άλλες ιστοσελίδες ακόμα και με ενεργό σύνδεσμο, ή η αποστολή περιεχομένου με email. Επιτρέπεται η διακίνηση του άρθρου μόνον με αποστολή ενεργού link που οδηγεί απευθείας στο ιστολόγιο aperopia.fr


Γράφει η Χρυσούλα Μπουκουβάλα


Ο θρυλικός Γάλλος συγγραφέας Ζακ Μπερζιέ, που έλαμψε τις δεκαετίες του ′60 και του ′70, επέμενε ότι οι ανθρώπινοι πολιτισμοί είναι πολύ αρχαιότεροι απ’ όσο πιστεύουμε. Υπέρ αυτής της άποψης υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία που θάβονται συστηματικά.

Η πρόοδος των επιστημών μας οδηγεί στο λογικό συμπέρασμα ότι πριν από δεκάδες χιλιάδες χρόνια υπήρξαν τεχνολογικά προηγμένοι πολιτισμοί, που διέθεταν όχι μόνο ηλεκτρική και πυρηνική ενέργεια, αλλά διεξήγαγαν και γονιδιακές επεμβάσεις. Ωστόσο, είτε καταστράφηκαν από μεταξύ τους πολέμους, είτε από μεγάλες φυσικές καταστροφές.

Το πιθανότερο λοιπόν είναι ότι βιώνουμε ξανά τις τελευταίες ημέρες ακόμα ενός αυτοκαταστρεφόμενου πολιτισμού, που θα αποτελέσει παρελθόν μόλις κάποιοι μοιραίοι άνθρωποι πατήσουν ένα κουμπί: είτε ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος, είτε της απελευθέρωσης τερατωδών πλασμάτων, είτε μιας τεχνητά κατασκευασμένης φονικής πανδημίας.

Οι ελάχιστοι που θα επιβιώσουν, όπως κάθε φορά, θα ξεκινήσουν από την αρχή, διηγώντας στους νεώτερους τις περιπέτειες των προγόνων τους που θα μετεξελιχθούν σε νέες μυθολογίες.

Ο Ζακ Μπερζιέ σε όλα του τα βιβλία ισχυριζόταν ότι υπάρχουν ατράνταχτες αποδείξεις για την ύπαρξη πανάρχαιων προηγμένων πολιτισμών, ανώτερων κατά πολύ του παρόντος.

Πράγματι, στις μυθολογίες όλων των λαών περιγράφονται απίθανες πολιτείες, γίγαντες ύψους πολλών μέτρων, τερατώδη υβριδικά πλάσματα, ασύλληπτα τεχνουργήματα, και καταστροφικοί πόλεμοι που διεξάγονταν μέσω αεροπορικών επιδρομών από διάφορα οχήματα.

Η ελληνική μυθολογία είναι γεμάτη από πολέμους Τιτάνων – γιγάντων, και περιγραφές υβριδικών πλασμάτων όπως μεδουσών, σειληνών, αρπυιών, σφιγγών και κενταύρων, που με τα σημερινά δεδομένα θα μπορούσαν ωραιότατα να έχουν προκύψει από βιοτεχνολογικές παρεμβάσεις στο ανθρώπινο γονιδίωμα.

Μη ξεχνάμε επίσης την εμβληματική αναφορά του Πλάτωνα στην καταποντισμένη ήπειρο Ατλαντίδα και τον πολιτισμό της στα βιβλία Τίμαιος και Κριτίας, αλλά και τον Τάλω, τον φύλακα-ρομπότ της Κρήτης.

Η καθεστηκυία ερμηνεία για όλα αυτά είναι πως πρόκειται για μύθους που δεν αναφέρονται παρά στις προσωποποιημένες δυνάμεις της φύσης.

Η εξήγηση αυτή δεν ερμηνεύει όμως τις περιπτώσεις στις οποίες αναφέρεται ο Μπερζιέ, όπως θα δούμε παρακάτω, ούτε την ύπαρξη γιγαντιαίων σκελετών που βρέθηκαν και στη χώρα μας και που επισήμως αποσιωπάται, ούτε την παλαιότητα πλείστων μνημείων όπως η Σφίγγα της Αιγύπτου, που η διάβρωση που έχει υποστεί έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι είναι 800.000 ετών.

Οι Εγρήγοροι ήταν 200 επαναστατημένοι άγγελοι που αναφέρονται στο απόκρυφο βιβλίο του Ενώχ, οι οποίοι πριν τον κατακλυσμό του Νώε κατέπεσαν από τον ουρανό στη κορυφή του όρους Ερμών, του σημερινού τριεθνούς μεταξύ Ισραήλ, Συρίας και Ιορδανίας, κοντά στα υψίπεδα του Γκολάν. Όταν ενώθηκαν με τις θυγατέρες των ανθρώπων, γέννησαν γίγαντες. Δεξιά, με πορτοκαλί χρώμα, σημειώνεται ο γίγαντας Ωγ, ο Αμορίτης βασιλιάς της Βασάν, που σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη («Αριθμοί» και «Δευτερονόμιο»), είχε ύψος τέσσερα μέτρα. Φαίνεται λοιπόν ότι τελικά υπήρξε μία πανάρχαια εποχή κατά την οποία ζούσαν γιγαντιαίοι άνθρωποι στον πλανήτη μας, αλλά η αποδοχή τους θα σήμαινε την αποδόμηση όλης της επίσημης Ιστορίας.

Όλα αυτά οι παγκοσμιοποιητές, που ξαναγράφουν την Ιστορία μέσω της Βικιπαίδειας, ακόμα και αν η απόδειξη είναι ακράδαντη και η άρνησή της αντιτίθεται στη λογική, εκτός από δυνάμεις της φύσης, τα βαφτίζουν με τις γνωστές πλέον ετικέτες: ψευδο-αρχαιολογία και θεωρίες συνομωσίας.

Ωστόσο, με βάση τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα, ραψωδίες όπως Τα Αργοναυτικά, Οδύσσεια και Ιλιάδα του Ομήρου, και έπη όπως η Θεογονία του Ησιόδου, τα ινδικά Ραμαγιάνα, Μαχαμπαράτα (που σημαίνει Μεγάλος Πόλεμος), Ρινγκ Βέδα, και άλλα, περιγράφουν τρομερές μάχες με πολύ προηγμένα εναέρια, θαλάσσια και χερσαία οχήματα, ενώ η χρονολόγησή τους καθίσταται εφικτή από τα αστρονομικά γεγονότα που αναφέρουν και τα οποία εκτείνονται σε μία περίοδο από το 27.000 π.Χ. μέχρι το 2.000 π.Χ.

Παρά το γεγονός λοιπόν ότι η συστημική αρχαιολογία και ιστορία βαφτίζει «δυνάμεις της φύσης», τις στρατιωτικές συγκρούσεις μεταξύ των αντίπαλων «θεών» −δηλαδή των πολιτικών ηγετών μιας μακρινής εποχής− η απόδειξη για το αντίθετο προκύπτει από το γεγονός ότι σήμερα η πρόοδος της επιστήμης μάς παρέχει τη δυνατότητα να ερμηνεύσουμε αυτά τα γεγονότα ως ανελέητους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, χρήση όπλων λέιζερ, ακόμα και ως ρίψη ατομικών βομβών.

Για παράδειγμα, όπως ανέφερε ο συγγραφέας και εκδότης της Εγκυκλοπαίδειας του Ηλίου, Ιωάννης Πασσάς (1899 – 1987) στο βιβλίο του Τα Ορφικά, με βάση τους αστρονομικούς υπολογισμούς του αστρονόμου Κωνσταντίνου Χασάπη που προλογίζει την έκδοση, τα γεγονότα που αναφέρονται, διαδραματίζονται σε μια περίοδο που ξεκινάει από το 11.853 π.Χ. και φτάνει ως το 1.300 π.Χ.

Αν δεν είχαν συμβεί πραγματικά, και η καταγραφή τους δεν είχε διασωθεί μέσω των ιερατείων της εποχής, δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να είναι επαληθεύσιμα.

Μάλιστα δε, ο προκατακλυσμιαίος πελασγικός – πρωτοελληνικός πολιτισμός ήταν ο πλέον τεχνολογικά προηγμένος της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, και της Ασίας, και όπως δείχνουν αδιάσειστα στοιχεία, ο δημιουργός και των πολιτισμών της Κεντρικής και της Νοτίου Αμερικής, κάτι που ενοχλεί τα σύγχρονα ιερατεία της εξουσίας και τις πολιτικές τους σκοπιμότητες, και γι’ αυτό η παλαιότητα και τα επιτεύγματά του αποκρύπτονται επιμελώς από το ευρύ κοινό.

Η αποκαλυπτική συνέντευξη του Ζακ Μπερζιέ που δόθηκε στην ελβετική κρατική ραδιοτηλεόραση (Radio Télévision Suisse) το 1978, μπορεί να μην αναφέρεται συγκεκριμένα στα επιτεύγματα του πρωτο-ελληνικού πολιτισμού, ωστόσο μιλάει για τα επιτεύγματα άλλων, που παραμένουν αδιάψευστοι μάρτυρες της ύπαρξής τους, για την κυκλικότητα των πολιτισμών, αλλά και τις μυστικές εταιρείες και την αδήρητη σχέση τους με τον ναζισμό.

Ο Ζακ Μπερζιέ 1 καταφέρνοντας να έχει πρόσβαση σε ειδικά αρχεία των κυβερνήσεων των δυνάμεων του Άξονα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ανακάλυψε αρκετά ανεξήγητα αντικείμενα και αποκαλυπτικά στοιχεία, αποκτώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο αρκετό υλικό για τα μετέπειτα βιβλία του.

Ο Μπερζιέ σ’ αυτή του τη συνέντευξη κάνει λοιπόν λόγο για πανάρχαια, υπερ-προηγμένης τεχνολογίας αντικείμενα που η κατασκευή τους δεν εξηγείται από τις δυνατότητες των παλαιολιθικών ανθρώπων, αλλά και για μια μυστική εταιρεία των ναζί που είχε πρόσβαση σε απόκρυφες, μυστικές δυνάμεις τις οποίες και αξιοποίησε κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το αποτέλεσμα αυτής της «αξιοποίησης» ήταν αυτό που όλοι γνωρίζουμε: ο όλεθρος.

Η συνέντευξη

Ιδού τα σημαντικότερα αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Μπερζιέ στο ελβετικό κανάλι:

− Ζακ Μπερζιέ: «Στην Αίγυπτο βρέθηκε πρόσφατα ένας καθρέφτης χαραγμένος με εξαιρετικά λεπτές γραμμές, περίπου 15.000 ανά εκατοστό! Δηλαδή έχει ένα σύστημα περιθλαστικών μικροδομών, το οποίο για να δημιουργηθεί ήταν απαραίτητα εξαιρετικά πολύπλοκα μηχανήματα. Απ’ αυτά, καθώς και από εκείνα που χρειάστηκαν για να κατασκευαστούν εκείνα τα πολύπλοκα μηχανήματα, δεν έχουμε βρει κανένα ίχνος.

Ποιος τα έφτιαξε, εφόσον επίσημα από τη λίθινη εποχή, περάσαμε ξαφνικά σε μηχανήματα χάραξης περιθλαστικών μικροδομών;

Είναι φανερό λοιπόν ότι λείπουν τα ευρήματα εκείνου του ενδιάμεσου πολιτισμού. Το πρόβλημα των χαμένων ενδιάμεσων πολιτισμών είναι τεράστιο και δεν βλέπω λύση.

− RTS: Λέτε δηλαδή ότι πριν από εμάς, υπήρξαν πολλοί προηγμένοι πολιτισμοί;

− Ζ. Μ.: Ορισμένα αντικείμενα που έχουν βρεθεί και που φυλάσσονται επισήμως σε μουσεία, είναι τεχνολογικά πολύ προηγμένα, τα οποία, ωστόσο, χρονολογούνται ως πανάρχαια.


Επάνω, σφραγιδόλιθος από αχάτη πλάτους 3,5 εκατοστών που βρέθηκε στον ασύλητο τάφο του επονομαζόμενου Γρύπα Πολεμιστή, κοντά στο μυκηναϊκό ανάκτορο του Νέστορα, στην Πύλο. Κάτω, το ακριβές σχέδιο του σφραγιδόλιθου. Εκτιμάται ότι αυτό το αριστούργημα μικρογλυπτικής είναι κατασκευής 1.450 π.Χ., αρχαιότερο από το ανάκτορο, σε μία εποχή που υποτίθεται ότι η μυκηναϊκή γραφή ήταν μόλις λίγων… αιώνων, ωστόσο υπήρχε εργαλείο χάραξης και φυσικά μεγεθυντικός φακός ακριβείας που απαιτείται για τη χάραξη ενός τόσο λεπτεπίλεπτου σχεδίου…

− RTS: Μα υπάρχουν πολλά τέτοια αντικείμενα;

− Ζ. Μ.: Μεγάλος όγκος. Για παράδειγμα, ο αιγυπτιακός καθρέπτης για τον οποίο σας μίλησα, οι ηλεκτρικές μπαταρίες της Βαγδάτης ηλικίας 2.000 ετών, τα ηλεκτρικά κυκλώματα που βρέθηκαν στην Αίγυπτο και αλλού. Υπάρχουν εκατοντάδες.

− RTS: Δηλαδή όλα αυτά μοιάζουν με τα αντικείμενα που ξέρουμε σήμερα στην εποχή μας. Επομένως εκείνος ο πολιτισμός δεν ήταν πολύ διαφορετικός από τον δικό μας;

− Ζ. Μ.: Α! όχι, αυτό που λέτε είναι άλλο πράγμα. Δεν είμαστε ικανοί να ξεχωρίζουμε παρά μόνο ό,τι γνωρίζουμε. Αυτά που δεν γνωρίζουμε, είμαστε εντελώς ανίκανοι να τα ξεχωρίσουμε.

Θέλω να πω, ότι καθώς προχωρούσαμε τεχνολογικά, ανακαλύψαμε το ηλεκτρικό κύκλωμα. Πριν πενήντα χρόνια όμως (δηλ. το 1928), οι αρχαιολόγοι δεν μπορούσαν ποτέ να σκεφτούν ότι κάποιο σχέδιο ή αντικείμενο που το είχαν κατατάξει ως λατρευτικό, ήταν στη πραγματικότητα ένα ηλεκτρικό κύκλωμα, ή μια ενεργειακή μονάδα, διότι τότε δεν υπήρχε αυτή η τεχνολογία και το κατέτασσαν στα λατρευτικά αντικείμενα.

Απ’ ό,τι γνωρίζω λοιπόν στο μουσείο Σμιθσόνιαν υπάρχουν ολόκληρες κούτες καλυμμένες από σκόνη, με αντικείμενα μη κατατάξιμα από τους επιστήμονες».

* Στο σημείο αυτό, η γράφουσα θα προσθέσει και μερικά άλλα αινίγματα της ιστορίας και της προϊστορίας που αποδεικνύουν την ύπαρξη πανάρχαιων, τεχνολογικά πολύ προηγμένων πολιτισμών, που οι επιστημονικές γνώσεις τους μεταβιβάζονταν μόνο σε μυημένους:

• Τα μινωϊκά, αιγυπτιακά, κινεζικά και προκολομβιανά ανακτορικά συγκροτήματα, που είχαν όλα υπόγειους λαβύρινθους και ενεργειακά δίκτυα,
• Τα αποστραγγιστικά δίκτυα των Ελλήνων Μινύων στην λίμνη Κωπαΐδα,
• Τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, τον πρώτο γνωστό υπολογιστή,
• Τις απεικονίσεις αιγυπτιακών και προκολομβιανών θεοτήτων της Λατινικής Αμερικής, που αποτυπώνουν ηλεκτρικά και πυρηνικά δίκτυα,
• Τους γιγάντιους μονόλιθους του Μπάαλμπεκ στον Λίβανο,
• Τη πόλη του Τιαχουανάκο στο Περού,
• Τα κυκλώπεια τείχη του Σαξαχουαμάν στο Περού,
• Τα δοχεία Κονγκ (Cong) της αρχαίας Κίνας,
• Τις γαλαρίες – καταφύγια του Λονγκγιού (Longyou), επίσης της αρχαίας Κίνας. 


Τα ανωτέρω είναι μόνο ελάχιστα από τα χιλιάδες αινίγματα για τα οποία η επίσημη αρχαιολογία δίνει ασαφείς, αφελείς, έως και ανύπαρκτες ερμηνείες.

Eκπληκτικές τοιχογραφίες από τον ναό της θεάς Αθώρ στη Ντέντερα της Αιγύπτου. Τεράστιοι ηλεκτρικοί λαμπτήρες παρουσιάζουν εντυπωσιακή ομοιότητα με τους καθοδικούς σωλήνες Crookes. Φαίνονται καθαρά και τα καλώδια που τους συνδέουν με συσσωρευτές. Η χρήση λαμπτήρων πυρακτώσεως εξηγεί γιατί πουθενά μέσα στις περίκλειστες αίθουσες των πυραμίδων που είναι γεμάτες από περίπλοκες τοιχογραφίες, δεν υπάρχουν ίχνη αιθάλης από δαυλούς. Παρακολουθείστε σχετικό ντοκιμαντέρ που εξηγεί τα ηλεκτρικά κυκλώματα στα οποία αναφέρεται ο Μπερζιέ.

Aριστερά, ηλεκτρικός ταλαντωτής Τέσλα. Δεξιά, αιγυπτιακός σταυρός Ανκχ, στη πραγματικότητα, ένας ηλεκτρικός ταλαντωτής.

Επάνω αριστερά και στο κέντρο, ο θεός Βιρακότσα, ο Δίας των Μάγιας, κρατώντας κεραυνούς. Επάνω δεξιά, και κάτω αριστερά, σύγχρονο κύκλωμα. Κάτω δεξιά, σχέδια των Μάγιας.

Αριστερά, σύγχρονος ηλεκτρικός πυλώνας. Κέντρο και δεξιά, αιγυπτιακό τζεντ (Djed), σύμβολο που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει τη σταθερότητα ή τη σπονδυλική στήλη του θεού Οσίριδος. Aπό τη λέξη τζεντ προέρχεται, καθόλου τυχαία, και η ονομασία Τζεντάι της σειράς κινηματογραφικών ταινιών «Ο Πόλεμος των Άστρων».

Ηλεκτρική στήλη τζεντ από τοιχογραφίες της Ντέντερα.

Δοχεία Κονγκ από ίασπη που αποδίδονται στην εποχή του λιμναίου πολιτισμού του Λιάνγκζου (3.400-2.250 π.Χ.), και βρέθηκαν μέσα σε τάφους επιφανών ευγενών στο δέλτα του ποταμού Γιανγκτσέ της Κίνας. Κανείς δεν ξέρει με ποια εργαλεία κατασκευάστηκαν και σε τι χρησίμευαν. Η επίσημη άποψη είναι ότι το τεράστιο αστικό συγκρότημα αυτού του πολιτισμού ήταν μεν λιμναίο, είχε καλύβες, αλλά ωστόσο αυτές στηρίζονταν σε τεράστιες γρανιτένιες πλατφόρμες, ενώ παράλληλα αυτός ο νεολιθικός πολιτισμός είχε κάνει αποξηραντικά έργα, είχε κατασκευάσει 51 κανάλια και 11 φράγματα, εξελιγμένα λιμάνια, και χάρασσε τον ίασπι αυτών των δοχείων με χειροκίνητο τόρνο, αλλά με …αδαμαντοφόρα εργαλεία.

Λεπτομέρεια από δοχείο Κονγκ. Ακτινογραφία απέδειξε ότι τα τοξωτά σχέδια χαράσσονταν με τροχό που είχε τοποθετηθεί σε περιστροφικό τόρνο, ενώ οι λεπτότερες χαράξεις γίνονταν με αδαμαντοφόρα εργαλεία. Τέτοια τεχνολογία όμως μόνο σήμερα υπάρχει. Οι αρχαιολόγοι δεν έχουν απάντηση πώς είναι δυνατόν να είχαν κατασκευαστεί αδαμαντοφόρα εργαλεία εκείνη την εποχή. Eπομένως, η επίσημη ιστορία ψεύδεται ως προς την χρονολόγηση των ανθρώπινων πολιτισμών και τα εν λόγω αντικείμενα είναι πολύ παλαιότερα, και επειδή ήδη στην εποχή του πολιτισμού της Λιάνγκζου θεωρούνταν ιερά, θάβονταν μαζί με τους κατοίκους της υψηλής κοινωνίας εκείνης της εποχής.

Το αίνιγμα του συμβολισμού του Γοργόνειου: 1. Γοργόνειο Αθηνών με κρεμάμενη γλώσσα και κυνόδοντες κάπρου. 2. Γοργόνειο Κολομβίας. 3. Γοργόνειο Συρρακουσών 4. Γοργόνειο του λαβυρίνθου του Τσαβίν, στο Περού, με τους ίδιους κυνόδοντες, γλώσσα, και φιδίσια μαλλιά. Στον υπόγειο λαβύρινθο του θρησκευτικού συγκροτήματος του Τσαβίν διεξάγονταν χθόνια μυστήρια, κυρίως από γυναίκες μύστες, όπου υπέβαλαν τους νεοφώτιστους σε εκστατικές καταστάσεις μέσω χρήσης παραισθησιογόνων κάκτων, ενός υποβλητικού συστήματος απόκοσμων ήχων, αλλά και ηλεκτροφωτισμού, του περιβόητου Ήλιου του Μεσονυκτίου, προκειμένου να τους τρομοκρατήσουν.

H γρανιτένια στήλη Ραϊμόντι με τους γνωστούς κυνόδοντες κάπρου της μέδουσας, από το Τσαβίν, χρονολογείται περίπου στο 1.500 π.Χ. Μετά από τον τελευταίο κατακλυσμό, ο πολιτισμός συνεχίστηκε μέσα από ελάχιστους μυημένους. Οι αρχαίοι Έλληνες, όπως αναφέρει και ο Ιωάννης Πασσάς στα «Ορφικά» είχαν πάει στην Κεντρική και στη Νότιο Αμερική ως Έπαφος, Ιώ, Περσέας, Ηρακλής, Ιάσων και άλλοι ημίθεοι, δημιουργώντας πολιτισμούς από τη Καραϊβική και το Μεξικό, μέχρι τις Άνδεις. Οι ανθρωποθυσιαστικές τελετές του Τσαβίν και όλης της Αμερικής δεν ήταν παρά άθλια κακέκτυπα των ορφικών Καβειρίων, και των Ισιακών Μυστηρίων. Η μέδουσα και τα φιδίσια μαλλιά αντιπροσώπευαν τις ηλεκτρομαγνητικές πύλες της Γης, γνωστές σε όλους τους αρχαίους μύστες ύπατου βαθμού, που χρησιμοποιούσαν το ελληνικό παγκόσμιο γεωδαιτικό σύστημα για ίδιους σκοπούς. Τις επιστημονικές γνώσεις των Ελλήνων διέσωσαν αλλοιωμένες τα κατά τόπους ντόπια ιερατεία, που καλώντας μάταια τους λευκούς θεούς που τους επισκέφτηκαν κάποτε να επιστρέψουν, έφτασαν στο σημείο να κάνουν ανθρωποθυσίες και κανιβαλισμούς.

− RTS: «Αυτοί οι πολιτισμοί ήταν ανώτεροι από τον δικό μας; Από ποια άποψη;

− Ζ. Μ.: Από τεχνολογική άποψη. Μόνο που παραμένει το ερώτημα, τι απέγιναν; Γιατί δεν βρίσκουμε τον εξοπλισμό τους; O Έριχ φον Ντένικεν ανέπτυξε την ιδέα ότι αυτοί οι πολιτισμοί δεν ήταν γήινοι, αλλά προέρχονταν από το διάστημα. Κάτι που εξηγεί το πρόβλημα της έλλειψης εξοπλισμού και μηχανημάτων. Αν λοιπόν αυτά τα όντα είχαν έλθει από το διάστημα, τότε εξηγείται γιατί δεν βρίσκουμε τα ίχνη των συσκευών που έφτιαξαν αυτά τα ανεξήγητα αντικείμενα.

− RTS: Δηλαδή πρόκειται για εξωγήινα όντα που ήλθαν εδώ, άφησαν κάποια ίχνη και ύστερα ξανάφυγαν.

− Ζ. Μ.: Είναι μία υπόθεση, για την οποία δεν έχουμε όμως καμμία απόδειξη. Πρόκειται για ένα πρόβλημα για το οποίο δεν έχουμε βρει καμμία λύση, όπως ανέλυσα στο βιβλίο μου Η αυγή των Μάγων.

− RTS: Ωστόσο δεν πιστεύετε καθόλου στα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα.

− Ζ. Μ.: Με τίποτε! Άλλωστε έχει αποδειχτεί ότι όλα αυτά είναι απάτη και φωτομοντάζ. Όπως δεν πιστεύω στα εκτοπλάσματα, στη ραδιαισθησία, στην αστρολογία κλπ. Αυτό δεν αποκλείει ότι στο σύμπαν μας υπάρχουν υπερευφυείς εξωγήινοι, πολύ πιο εξελιγμένοι από εμάς.

− RTS: Οι οποίοι ζουν ήδη;…

− Ζ. Μ.: Οι οποίοι ζούσαν στο παρελθόν. Μη ξεχνάτε ότι αυτό που βλέπουμε είναι μια εικόνα του σύμπαντος εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια, που δεν υπάρχει πια. Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι πριν από δισεκατομμύρια χρόνια σε ορισμένα γαλαξιακά συστήματα υπήρχαν ανώτερες ευφυΐες.

Τι απέγιναν σήμερα, σύμφωνα με τη δική μας κλίμακα, είναι άγνωστο. Γενικά θεωρείται ότι οι πολιτισμοί είναι θνησιγενείς και ότι η διάρκεια της ζωής τους είναι ελάχιστη.

Επομένως, οι τύποι που υπήρχαν πριν από …36 δισεκατομμύρια χρόνια, είναι σίγουρα νεκροί. Δεν υπάρχει ταυτοχρονικότητα, και αυτό το απέδειξε ο Αϊνστάιν το 1905. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ταυτόχρονα γεγονότα σε δύο απομακρυσμένα μέρη του σύμπαντος.

Μυστικές εταιρείες και Θούλη

− RTS: Ζακ Μπερζιέ, συνεχίζω την καταγραφή αυτών που καλούμε «Μεγάλα Μυστήρια». Πιστεύετε στην ύπαρξη μυστικών εταιρειών;

− Ζ. Μ.: Σίγουρα υπάρχουν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι εύκολο να μπει κανείς μέσα σ’ αυτές. […] Έχουμε ορισμένα στοιχεία από Ρωμαίους ιστορικούς ότι υπήρχε ήδη μία μυστική εταιρεία στη Ρώμη με σκοπό να προστατεύει το μυστικό όνομα της Ρώμης που δεν αποκαλείτο Ρώμη, αλλά με ένα άλλο, κρυφό όνομα.

Επειδή οι Ρωμαίοι μπόρεσαν να μάθουν το μυστικό όνομα της Καρχηδόνας και να την αλώσουν, αυτή η εταιρεία, εκτελούσε οποιονδήποτε ήθελε να αποκαλύψει το μυστικό όνομα της Ρώμης, είτε κάποιος ήταν αυτοκράτορας είτε απλός σκλάβος, πρακτική που έχει σαν αποτέλεσμα ότι μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε το μυστικό της όνομα.

− RTS: Τι προκαλούσε το μυστικό όνομα της Ρώμης;

− Ζ. Μ.: Το όνομα της Ρώμης επέτρεπε κάτω από συγκεκριμένη μαγεία να δράσει κανείς εναντίον της. Πρόκειται για καθαρή μαγεία.

− RTS: Μιλείστε μας για την εταιρεία της Θούλης.

− Ζ. Μ.: Αυτή η εταιρεία βρισκόταν πίσω από τον χιτλερισμό. Επρόκειτο για έναν ρατσιστικό και αποκρυφιστικό γερμανικό οργανισμό, βασισμένο ωστόσο πάνω σε πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τον πολιτισμό της Θούλης, της μυθικής χώρας των Υπερβορείων».

(Σημ.: Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, από τη Θούλη είχε έλθει και ο θεός Απόλλων και σ’ αυτήν επέστρεφε τους χειμερινούς μήνες. Σύμφωνα πάλι με τον εσωτερισμό, η Θούλη θεωρείται η αρχέγονη πατρίδα της πρώτης ανθρωπότητας, και όλως παραδόξως ήταν θερμή και εύφορη, ένα νησί που βρισκόταν κοντά στον σημερινό βόρειο πόλο και θα μπορούσε να ταυτιστεί με την Ισλανδία, τη Νορβηγία, τις νήσους Σέτλαντ, τις Φερόες ή τη Γροιλανδία των απώτατων εποχών, όταν βέβαια το κλίμα σε αυτές τις περιοχές ήταν πολύ διαφορετικό).

− RTS: «Ποια είναι η σχέση της εταιρείας της Θούλης με τον ναζισμό;

− Ζ. Μ.: Όπως αποκάλυψε ο Χέρμαν Ράουσνινγκ (Hermann Rauschning), 2 υπερφυσικές δυνάμεις που κατείχαν απόγονοι αυτού του πολιτισμού, δόθηκαν σε ορισμένους αξιωματούχους των ναζί, όπως ο Χίτλερ, που ήταν παρών σε τέτοιες τελετές «χρίσματος».

Όπως αναφέρει ο Ράουσνινγκ, ο ίδιος ο Χίτλερ του είχε αποκαλύψει ότι οι δυνάμεις αυτές επέτρεπαν να γίνονται κάποιες ενέργειες που διαφορετικά θα ήταν αδύνατες.

Μ’ άλλα λόγια, οι ναζί είχαν κάνει συμβόλαιο με τον διάβολο και απέκτησαν ορισμένες υπερφυσικές δυνάμεις. Είναι γνωστό ότι ο Χίτλερ κατόρθωνε να πείσει τον οποιοδήποτε. Έχουμε μαρτυρίες που άτομα που τον μισούσαν βαθύτατα, όταν έρχονταν να τον δουν, στο τέλος συμφωνούσαν μαζί του.

Είχε τη δυνατότητα να συναρπάζει τα πλήθη, να ξεφεύγει από ενέδρες, και να προβλέπει μερικώς το μέλλον. Μπορεί να τέλειωσε άσχημα, αλλά μια μεγάλη περιπέτεια έγινε πιθανή: Ένα γκρουπούσκουλο 15 ατόμων κατέληξε να κατακτήσει την Ευρώπη και η σημαία του κυμάτιζε στον Πύργο του Άιφελ και στην Αψίδα του Θριάμβου… Μεγάλη υπόθεση!

Ο ναζισμός ήταν αδιαμφισβήτητα μια μυστική εταιρεία που ακολουθούσε δολοφονικές πρακτικές. Το ίδιο είναι και ο μετανθρωπισμός, που χρησιμοποιεί ακριβώς τις ίδιες. Οι λεγόμενοι «θεουργοί – μάγοι» που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας των μυστικών εταιρειών, χρησιμοποιούν μεθόδους επηρεασμού του νου των υφισταμένων τους.

Θεός και επιστήμη

− RTS: Η κοσμοθεώρηση ενός φανταστικού εσωτερικού και εξωτερικού κόσμου, δεν αφήνει πολύ χώρο στον Θεό…

− Ζ. Μ.: Λίγοι άνθρωποι στην εποχή μας πιστεύουν ότι ο Θεός υπάρχει μέσα στο σύμπαν στο οποίο βρισκόμαστε…

− RTS: Η θεώρησή σας για το φανταστικό, συνεπάγεται μια μορφή θρησκείας;

− Ζ. Μ.: Συνεπάγεται πολύ απλά την επιστήμη. Η επιστήμη έχει καταδείξει ότι ο κόσμος που νομίζουμε ότι μας περιβάλλει, δεν υπάρχει έτσι όπως πιστεύουμε. Για παράδειγμα, αυτή η καρέκλα που κάθεστε τώρα, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει παρά μόνον σαν σύνολο κυμάτων, συχνοτήτων, και δονήσεων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό που φαίνεται…»

Το τέλος των ψευδαισθήσεων

Σήμερα, όσα έλεγε ο Μπερζιέ είναι εξαιρετικά επίκαιρα και έχουν εφαρμογή στο πεδίο του μετανθρωπισμού. Ο μετανθρωπισμός, ως νέος ναζισμός, αξιοποιεί πανάρχαιες επιστημονικές γνώσεις, εμπνεόμενος όμως από τα γνωστικά μισανθρωπικά ιδεώδη και επιτίθεται ευθέως σε όλο το ανθρώπινο είδος, θέλοντας να το καταργήσει για να εφαρμόσει τη νέα, άρεια κοινωνία, που μετά τις «εκκαθαρίσεις» των ρυπαρών ανθρώπινων κοπαδιών, θα αποτελείται μόνο από υπερ-ευφυείς μηχανές.

Με βάση λοιπόν όλα τα ανωτέρω, στους πολύ χαλεπούς καιρούς που ζούμε, επείγει όλοι οι Έλληνες να συνειδητοποιήσουν ότι όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια έχουν επαναληφθεί κατά την απώτατη αρχαιότητα −ποιος ξέρει πόσες φορές− με ολέθρια πάντα αποτελέσματα.

Θα επαναλάβω ακόμα μια φορά και γι’ αυτούς που είναι πρόσφατοι αναγνώστες του ιστολογίου:

Όταν ορισμένοι άνθρωποι αποκτήσουν προηγμένη τεχνολογία, θεωρούν τους εαυτούς τους θεούς και όσους δεν διαθέτουν την ίδια τεχνολογία, τους θεωρούν ζώα, που πρέπει είτε να αιχμαλωτιστούν και να τους χρησιμεύουν ως υποζύγια, είτε να τα σκοτώσουν, διότι τους είναι παντελώς άχρηστα και «τους» καταστρέφουν τον πλανήτη Γη που θεωρούν ιδιοκτησία τους.

Αυτό ακριβώς πρέσβευε η φιλοσοφία του αρειανισμού των ναζί και έπραττε η τεχνολογία που υποτίθεται ότι τους είχαν «διδάξει» οι οντότητες της μυστικής Θούλης: εκκαθαρίσεις.

Αυτό επαναλαμβάνεται και σήμερα, όπου μια μικρή ομάδα τεχνοκρατών, ανάγκασε τις κυβερνήσεις όλων των μεγάλων δυνάμεων προκειμένου να μπορούν να την ανταγωνιστούν αποτελεσματικά, να επιδοθούν σε μια ξέφρενη κούρσα για την τεχνολογική τροποποίηση του ανθρώπου και όλων των φυσικών ειδών.

Έτσι φτάσαμε στο σημείο όπου με το εωσφορικό επινόημα της προστασίας της υγείας, όλες οι ανθρώπινες δραστηριότητες που δεν οδηγούν στον μετανθρωπισμό, καταργούνται σταδιακά εις όφελος της βιοτεχνολογίας, της πληροφορικής και των στρατιωτικών εξοπλισμών, επειδή έτσι επιθυμούν οι Homo Dei.

Γι’ αυτό εξορίστηκαν από τις ανθρώπινες κοινωνίες οι καλλιτεχνικές και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις πάσης φύσεως.

Η πνευματική ζωή του ανθρώπου και η ίδια η έννοια της ανθρωπιάς, καταργείται δια της βίας, ενώ σε ό,τι μας αφορά ως Έλληνες, ο ορθόδοξος χριστιανισμός διώκεται απηνώς από μια χούφτα παράφρονες, που λειτουργώντας τελικά σαν άλλοι αρχαίοι Άτλαντες, που, όπως σύμφωνα με τον Πλάτωνα, επετέθησαν κατά των Αθηναίων και όλου του τότε προηγμένου κόσμου, σήμερα επιτίθενται στη Δύση και συγκεκριμένα στους χριστιανούς και σε καμμία άλλη θρησκεία.

Είναι λοιπόν μαθηματικά βέβαιο, ότι αν δεν απαγορευτεί κάθε τεχνολογία που θέτει σε κίνδυνο το ανθρώπινο είδος, θα οδηγηθούμε σε νέα τιτανομαχία μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων, και σε νέα επίθεση των Ατλάντων κατά των Αθηναίων, δηλαδή του σκότους κατά του φωτός, που θα καταλήξει σε ακόμα έναν πυρηνικό όλεθρο.

Οι ασύλληπτης τεχνολογίας γαλαρίες του Λονγκγιού της Κίνας, είναι εμφανές ότι κατασκευάστηκαν ακριβώς γι’ αυτόν τον σκοπό: για να προστατεύσουν χιλιάδες ανθρώπους από ένα πυρηνικό πόλεμο.

Το σύμπλεγμα γαλαριών-καταφυγίων στο Λονγκγιού της Κίνας, εκτάσεως 30.000 τετρ. μέτρων, σύμφωνα με μία υπόθεση σκάφτηκε το 200 π.Χ. απó …ντόπιους αγρότες με … αξίνες της εποχής. Επειδή όμως δεν μνημονεύεται σε κανένα από τα επιμελώς φυλαγμένα κινεζικά αυτοκρατορικά αρχεία, και δεν υπάρχει εξήγηση για την τεχνολογία κατασκευής του, είναι οφθαλμοφανές ότι προέρχεται από έναν πολύ παλαιότερο, τεχνολογικά υπερεξελιγμένο πολιτισμό που όχι μόνο καταστράφηκε, αλλά χάθηκαν εντελώς και οι μαρτυρίες της ύπαρξής του.

Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι κάποιοι παράφρονες επιστήμονες, έχουν κατασκευάσει ξανά τερατώδη πλάσματα μέσα σε εργαστήρια. Όχι απλώς υβρίδια ζώων, αλλά κάτι πολύ πιο εφιαλτικό: υβρίδια ανθρώπων και ζώων, αντίστοιχα των μυθολογικών, καθώς και αδιανόητα μέχρι τώρα φονικά όπλα μαζικής καταστροφής, όπως κατά την απώτατη αρχαιότητα.

Ποιος θα πατήσει πρώτος το κουμπί εναντίον τίνος; Η Κίνα; Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής; Η Ρωσία; Η Ινδία; Η Τουρκία με το Πακιστάν ή η Βόρειος Κορέα;

Και τα δύο πρέπει να αποφευχθούν: και ο μετανθρωπισμός και μία πυρηνική σύρραξη.

Οι Έλληνες λοιπόν, και ειδικά οι νεώτεροι, οφείλουν να εγκαταλείψουν κάθε κοσμοθεώρηση περί προσκτήσεως όσων υλικών αγαθών είναι άχρηστα και να αναρωτηθούν πώς θα τιμωρηθούν όσοι θεσμικοί παράγοντες επιτρέπουν να γίνονται μετανθρωπιστικά πειράματα, όσοι επιστήμονες τα διεξάγουν και πώς θα κηρυχθούν εκτός νόμου όσοι τάσσονται υπέρ του μετανθρωπισμού.

Δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει μέλλον της ανθρωπότητας αν τα ιερατεία της εξουσίας έχουν ήδη μετανθρωπιστεί, ή καταφέρουν να μεταθρωπιστούν.

Δεν μπορεί ποτέ ο άνθρωπος να είναι ελεύθερος κάτω από ένα παγκόσμιο κράτος, με κυβέρνηση μετανθρώπων ή τεχνητής νοημοσύνης και ψηφιακού νομίσματος.

Δεν μπορεί ποτέ ο άνθρωπος να παραμείνει άνθρωπος όταν γίνει υβρίδιο με κάποιο ζώο, ή όταν ζει μέσα σε πνευματικό ζόφο, ασφυκτικά ελεγχόμενος από μικροτσίπ R.F.I.D. που δεν προορίζεται αποκλειστικά για την ανακούφισή του από βαρύτατες παραλυτικές νόσους.

Οι νέοι κρατούν το μέλλον του ανθρώπινου είδους στα χέρια τους. Μια νέα, μεγαλειώδης πνευματική πορεία του αλατιού 3 κατά του μετανθρωπισμού και της τεχνοφεουδαρχίας, είναι εφικτή.

Αν δεν γίνει τώρα, αύριο θα είναι πολύ αργά.

Το αποτέλεσμα της έλλειψης αντίδρασης, θα είναι ο σταδιακός αφανισμός όσων ζουν στις μεγαπόλεις, η απηνής καταδίωξη των αντιφρονούντων και ο εξαναγκασμός των φυγάδων να ζουν δίχως καμμιά τεχνολογία κάτω από πρωτόγονες και ενδεείς συνθήκες, σε μικρούς απομονωμένους καταυλισμούς, ή ακόμα και μέσα σε σπήλαια, προκειμένου να γλυτώσουν το ηλεκτρονικό τους τσιπάρισμα, και τις χιμαιρικές μεταλλάξεις που θα επιχειρηθούν εναντίον τους.

Αν λοιπόν ως Έλληνες:

  • δεν αποβάλλουμε την τηλεόραση από το σπίτι μας,
  • τα πετάξουμε τα έξυπνα κινητά,
  • δεν πάψουμε να πιστεύουμε ότι θα μας σώσουν ψεύτες και απατεώνες πολιτικοί, τη στιγμή που η χώρα μας είναι υπό ξένη κατοχή, και δεν λειτουργεί η δικαιοσύνη, αλλά ούτε και οι ένοπλες δυνάμεις,
  • δεν πάψουμε να παρακολουθούμε φτηνά και διεστραμμένα θεάματα που ερεθίζουν τα κατώτερα ένστικτα,
  • δεν συνειδητοποιήσουμε ότι δεν θα υπάρξει επιστροφή στις εποχές των φτηνών αεροπορικών πτήσεων και των πακέτων διακοπών all-inclusive, ενώ θα εξακολουθήσουμε να είμαστε μια χώρα υπό κατοχή, άνεργοι, και εξαρτημένοι από το ήδη σχεδιασθέν ψηφιακό καθολικό βασικό εισόδημα πείνας, τρώγοντας τεχνητές τροφές,

μας περιμένει άβυσσος.

Αν όμως κάνουμε στροφή 180 μοιρών και βάλουμε όλοι από ένα λιθαράκι για μια μεγαλειώδη πορεία κατά της τεχνοφεουδαρχίας, ίσως αποτρέψουμε τη νέα τιτανομαχία και την επιστροφή στη βαρβαρότητα που θα προκύψει μετά απ’ αυτήν.

ΠΗΓΕΣ:

Συνέντευξη του Ζακ Μπερζιέ στο κανάλι RTS,

• Μοst amazing unexplained artifacts,

• Adrienne Mayor, Gods and Robots: Myths, Machines, and Ancient Dreams of Technology, εκδ. Princeton University, 2018,


• Francis Hitching, The World Atlas of Mysteries, εκδ. Pan Books, 1978,

• Arthur W. Orton, The Four-Faced Visitors of Ezekiel, εκδ. Analog Science Fact & Fiction, 1961,


• Eric Frank Russell, Great World Mysteries, εκδ. Mayflower-Dell, 1967,

• Γρηγόριος Κοσσυβάκης, Οι πρωτοέλληνες Μινύες, Το «μυθικό» χάλκεον γένος, εκδ. Άπειρος Χώρα,


• Enrico Mattievich, Ταξίδι στην μυθολογική κόλαση, Η ανακάλυψη της Αμερικής από τους Έλληνες. Στα ερείπια του λαβυρίνθου του Τσαβίν. Στις Άνδεις το κλειδί για να αποκρυπτογραφήσουμε το κρυμμένο νόημα των ελληνικών μύθων, εκδ. Εκάτη, 2005,


• Θεόδωρος Αξιώτης, Νέο φως στα μεγαλύτερα μυστήρια του κόσμου, εκδ. Σμυρνιωτάκη, 1980,


• Απολλώνιος ο Ρόδιος, Αργοναυτικά, εκδ. Καρδαμίτσα, 1988.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  1. Zακ Μπερζιέ: Ο Ζακ Μπερζιέ, γεννημένος το 1912, ήταν εβραϊκής καταγωγής χημικός μηχανικός, μυστικός πράκτορας, δημοσιογράφος και συγγραφέας γαλλικής και πολωνικής εθνικότητας.

    Ως παιδί ήταν χαρισματικό, και είχε φωτογραφική μνήμη. Μέχρι το τέλος της ζωής του διάβαζε 4 έως 10 βιβλία σε μια μέρα. Αφού μετανάστευσε με την οικογένειά του στη Γαλλία, μετά από σπουδές στη Σχολή Επιστημών και στην Εθνική Σχολή Χημείας του Παρισιού, απέκτησε δίπλωμα χημικού μηχανικού και αφοσιώθηκε στην επιστημονική έρευνα, ιδίως στην πυρηνική χημεία.

    Από τη χημεία όμως, οδηγήθηκε στην …αλχημεία, καθότι είχε παρακολουθήσει ταλμουδικό σχολείο όπου διδάχθηκε το εσωτεριστικό σύστημα της Καμπάλα.

    Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ζακ Μπερζιέ έσωσε χιλιάδες Εβραίους από τα στρατόπεδα του θανάτου, βάζοντας φωτιά στα κατάστιχα των ληξιαρχείων της Λυών. Συνελήφθη από τη Γκεστάπο και φυλακίστηκε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Νόιε Μπρεμ και Μαουτχάουζεν-Γκούζεν από το 1944 έως το 1945.

    Το 1952, ξεκίνησε να γράφει, και όπως ήταν παθιασμένος με την επιστημονική φαντασία, μετέφρασε τον συγγραφέα Χάουαρντ Φίλιπς Λόβκραφτ (H. P. Lovecraft) στα γαλλικά και δημοσίευσε μια σειρά βιβλίων για την κατασκοπεία.

    Το 1954 ο συνάντησε στο Παρίσι τον Λουί Πάουελς, συγγραφέα και εκδότη, με τον οποίο συνεργάστηκε στο βιβλίο Η Αυγή των Μάγων. Το βιβλίο αυτό που έγινε μπεστ σέλερ, καθιέρωσε το ρεύμα του φανταστικού ρεαλισμού που εξετάζει επιστημονικά αντικείμενα τα οποία εξαιρούνται από την επίσημη επιστήμη, οδηγώντας τον αναγνώστη σε ένα νεο-σουρεαλιστικό ταξίδι της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας, που εστιάζει στην επιρροή των μυστικών εταιρειών στην πολιτική, συνδέοντας την αλχημεία με την πυρηνική φυσική, υπονοώντας ότι οι πρώτοι αλχημιστές κατάλαβαν πολύ περισσότερα για την πραγματική λειτουργία των ατόμων, απ’ ό,τι τους αποδίδεται.

    Η Αυγή των Μάγων ήταν πολύ δημοφιλής στους νέους στις δεκαετίες του 1960 και του 1970, συνδέοντας, μεταξύ άλλων, τον ναζισμό με τον αποκρυφισμό.

    Μετά τον πόλεμο, ο Μπερζιέ εργάστηκε ως αντιπρόσωπος ενός κοινού συμμαχικού αντι-κατασκοπικού κέντρου και παρέμεινε μέλος της βρετανικής αντικατασκοπείας.

    Δημοσίευσε περισσότερα από σαράντα βιβλία. Το έργο του συνδυάζει την επιστήμη, την επιστημονική φαντασία και τον αποκρυφισμό. Προικισμένος με μια εκπληκτική μνήμη και εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, μιλούσε και έγραφε περισσότερες από δέκα γλώσσες. Πέθανε το 1978.

  2. Χέρμαν Ράουσνινγκ (Hermann Rauschning): Γερμανός πολιτικός και υψηλόβαθμος τέκτων, αρχικά συνεργάτης των ναζί που στράφηκε τελικά κατά του εθνικοσοσιαλισμού, και στο αμφιλεγόμενο βιβλίο του Ο Χίτλερ μου είπε κατηγόρησε τον Χίτλερ για δαιμονισμό και εωσφορικές πρακτικές.
  3. Πορεία του αλατιού: όρος που καθιερώθηκε να χρησιμοποιείται για κάθε εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής. Η πορεία του αλατιού οργανώθηκε το 1930 στην κατεχόμενη από τη βρετανική αυτοκρατορία Ινδία, από τον Μαχάτμα Γκάντι.

    Εκείνη την εποχή, οι Ινδοί απαγορευόταν να συλλέγουν και να πωλούν μόνοι τους το δικό τους αλάτι, αλλά έπρεπε να το αγοράζουν από τους Βρετανούς. Όταν δε ο φόρος διπλασιάστηκε, ο Μαχάτμα Γκάντι, επεχείρησε μια μεγαλειώδη πορεία 460 χιλιομέτρων από την Ινδία μέχρι τις ακτές της Αραβίας με τα πόδια, προκειμένου να μαζέψει από εκεί αλάτι.

    Ξυπόλητος, αλλά αποφασισμένος, και ακολουθούμενος αρχικά από μερικές δεκάδες Ινδούς, κατόπιν από εκατοντάδες, εν συνεχεία από χιλιάδες και τελικά από εκατομμύρια, τα οποία ήταν αδύνατον να συλληφθούν και να συρθούν στις φυλακές, κατόρθωσε μ’ αυτή του κίνηση να παρακινήσει τις αδρανείς ινδικές μάζες που ήταν βαθιά επηρεασμένες από το μοιρολατρικό σύστημα των καστών, να απαιτήσουν ειρηνικά τα δικαιώματά τους, πυροδοτώντας έτσι το τέλος της (επίσημης) βρετανικής κατοχής στην Ινδία. Η ανεξαρτησία της Ινδίας ήρθε 17 χρόνια αργότερα, το 1947, με τίμημα όμως την απόσπαση του μουσουλμανικού Πακιστάν

    ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου