Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Ιδού ποιοι διατάσσουν την πολιτική δίωξη εναντίον της Χρυσής Αυγής


Ιδού ποιοι διατάσσουν την πολιτική δίωξη εναντίον της Χρυσής Αυγής
Σας παρουσιάζουμε δημοσίευμα της ενημερωτικής ιστοσελίδας newsbomb.gr σχετικά με τα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας που διέπραξε το Κράτος του Ισραήλ κάτα την διάρκεια των τελευταίων πολεμικώ επιχειρήσεων στην Παλαιστίνη. Παραθέτουμε τα στοιχεία στην κρίση των αναγνωστών με την υποσημείωση ότι οι ελλαδικές κυβερνήσεις συνεργάζονται με τους "δημοκράτες" του Ισραήλ, φτάνοντας μέχρι του σημείου να δέχονται διαταγές από τον επικεφαλής της AJC για τον διωγμό της Χρυσής Αυγής ως "ναζιστικής" και "απάνθρωπης". 

Η έκθεση των 237 σελίδων -από την οποία παραθέτουμε τα στοιχεία- βασίζεται σε έρευνα που διεξήγαγε η οργάνωση Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα-Ισραήλ (PHR-Ισραήλ), μαζί με διάφορες άλλες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και ιατρικές οργανώσεις.
gaza3
Για τη σύνταξη της έκθεσης, εργάστηκαν οκτώ ανεξάρτητοι διεθνείς εμπειρογνώμονες ιατροί και κορυφαίοι επιστήμονες από πολλούς τομείς της ιατρικής, της υγείας, και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
ta paidia prospathoun2
Την έρευνα επέβλεψε η Τζένιφερ Λίνινγκ, διευθύντρια του Τμήματος για την Υγεία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Κέντρου Παγκόσμιας Υγείας και Πληθυσμού, της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.
Η έρευνα αυτή υποστηρίχθηκε από διεθνείς οργανισμούς συμπεριλαμβανομένης της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης αλλά και το Πρόγραμμα Επιστήμης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το βρετανικό Κέντρο Shalom-Salaam,το Christian Aid, το Ίδρυμα Ανοικτή Κοινωνία.
meta ton polemo2
Σύμφωνα με την διερευνητική αυτή αποστολή στην 50 ημερών επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα:
 • Σκοτώθηκαν πάνω από 2.100 Παλαιστίνιοι
 • το 70% από αυτούς που σκοτώθηκαν ήταν άμαχοι
 • πάνω από 500 παιδιά έχασαν τη ζωή τους
 • περισσότεροι από 11.000 τραυματίστηκαν
 • τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι.
Στην έκθεση αναφέρεται μάλιστα περιστατικό στο χωριό Καζάα στη Γάζα. Εκεί, ο στρατός πυροβόλησε πολίτες που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την πολιορκία του, κρατώντας λευκές σημαίες και φωνάζοντας «ειρήνη».
Οι Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα-Ισραήλ (PHR-Ισραήλ) αναφέρουν πως οι Ισραηλινοί προέβησαν στις εξής πράξεις στην Επιχείρηση «Protective Edge» :
 • χρησιμοποιούσαν τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες
 • πυροβολούσαν πολίτες σε κοντινή απόσταση, σκοτώνοντάς τους
 • άφηναν θανάσιμα τραυματισμένα παιδιά στο έδαφος για να πεθάνουν, ακόμα και όταν οι στρατιώτες τα είχαν δει
 • διεξήγαγαν πολλαπλούς διαδοχικούς βομβαρδισμούς στην ίδια τοποθεσία «double taps» σκοτώνοντας τραυματισμένους επιζώντες και όσους προσπαθούσαν να τους σώσουν.
 • βομβάρδιζαν μάλιστα ιατρικές κλινικές που λειτουργούσαν ως καταφύγια για τους πολίτες και τους τραυματίες και πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε νοσοκομεία.
 • εμπόδιζαν την επείγουσα ιατρική εκκένωση, ακόμη και από διεθνείς οργανισμούς όπως ο Ερυθρός Σταυρός, σκότωναν και τραυμάτιζαν ιατρικές ομάδες που εκκένωναν νοσοκομεία.
 • αρνήθηκαν να επιτρέψουν στους αμάχους να εγκαταλείψουν τις περιοχές που δεχόντουσαν επίθεση και στόχευαν πολιτικούς δρόμους διαφυγής, ενώ βομβάρδιζαν ασθενοφόρα.
paixnidia2 1
Στην ίδια έκθεση οι ερευνητές τεκμηριώνουν τη χρήση αντισυμβατικών και πειραματικών όπλων, με αποτέλεσμα τραυματισμούς τους οποίους οι τοπικοί γιατροί χαρακτήρισαν ως «παράξενους ή ανεξήγητους». Μεταξύ αυτών των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν ήταν:
 • Πυρομαχικά flechette (τα οποία οι γιατροί αφαιρούσαν χειρουργικά από τα πρόσωπα παιδιών, όπως οι ίδιοι ανέφεραν)
 • Βόμβες «explosive barrel» που αναφέρονται ως όπλα «Tzefa Shirion» τα οποία ενώ κατασκευάστηκαν για να χρησιμοποιηθούν για την εκκαθάριση των ναρκών, χρησιμοποιήθηκαν σε αμάχους.
 • Υπάρχουν υπόνοιες για όπλα DIME, που οδηγούν σε «ασυνήθιστα εγκαύματα» και «ασυνήθιστους ακρωτηριασμούς» με «απανθρακωμένο» μαύρο δέρμα, που δεν μυρίζει όπως η καμένη σάρκα.
 • Όπλα που σφήνωναν «τσιπ υπολογιστών» ως οβίδες στο σώμα των ανθρώπων και αέριο άγνωστου τύπου» μια ουσία λευκού χρώματος με «μυρωδιά λυμάτων» που έκαιγε το δέρμα και προκαλούσε αναπνευστικά προβλήματα. Το αέριο μπορούσε να γίνει ορατό και μύριζε από 500 μέτρα μακριά.
Η έκθεση αυτή αναφέρει επίσης ότι:
 • οι επιθέσεις του Ισραήλ χαρακτηρίζονται από έντονους και απρόβλεπτους βομβαρδισμούς σε γειτονιές αμάχων χωρίς να γίνεται διάκριση μεταξύ των νόμιμων στόχων και των προστατευόμενων πληθυσμών. Αυτές οι αδιάκριτες επιθέσεις, με αεροσκάφη, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πυροβολικό άρματα μάχης και ελικόπτερα, ήταν μάλλον απίθανο να ήταν το αποτέλεσμα αποφάσεων που ελήφθησαν από μεμονωμένους στρατιώτες ή διοικητές.
 • ότι «δεν υπήρχε εγγυημένα ασφαλής χώρος στη Λωρίδα της Γάζας, ούτε υπήρχαν οποιοιδήποτε ασφαλείς δρόμοι διαφυγής από αυτό.» Οι εμπειρογνώμονες κατηγόρησαν το Ισραήλ για «σοβαρές παραβιάσεις των διεθνών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ανθρωπιστικού δικαίου.»
Οι Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα-Ισραήλ (PHR-Ισραήλ) μίλησαν με 68 νοσηλευόμενους ασθενείς οι οποίοι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις, και συμπεριέλαβαν τα αντίγραφα αυτών των συνεντεύξεων στην έκθεσή της.
paixnidia3 copy
Η πλειοψηφία των κατοίκων της Γάζας που ρωτήθηκαν μετά τις επιθέσεις υπέφερε από:
 • αϋπνία, αναδρομές στο παρελθόν, εφιάλτες, κατάθλιψη, απώλεια βάρους, απώλεια της όρεξης, ασταθείς συναισθηματικές καταστάσεις.
Στον απόηχο της επίθεσης, η διερευνητική αποστολή αναφέρει:
 • έλλειψη στελεχών και έλλειψη πόρων στα νοσοκομεία της Γάζας
 • προβλήματα με την αποστολή ασθενών από τα νοσοκομεία της Γάζας σε εξωτερικά νοσοκομεία για θεραπεία
 • μακροπρόθεσμη μετατόπιση εξαιτίας της μερικής ή ολικής καταστροφής των περίπου 18.000 σπιτιών
 • μακροπρόθεσμες βλάβες στην ψυχοκοινωνική και νοητική υγεία
 • αδήριτη ανάγκη για υπηρεσίες αποκατάστασης με ανεπαρκείς πόρους για την επίτευξή τους.
gaza
Το Ισραήλ εμπόδισε γνωστές οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η Διεθνής Αμνηστία και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να μπουν στη Γάζα, τον Αύγουστο του 2014, για να διεξάγουν έρευνες. Αυτή η ιατρική διερευνητική αποστολή είναι η πρώτη μεγάλης κλίμακας ανεξάρτητη έρευνα που διεξήχθη στη Γάζα μετά τις καλοκαιρινές επιθέσεις.
Οι PHR-Ισραήλ ενθαρρύνουν επίσης τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει τις έρευνες που πραγματοποιούνται από τις τοπικές παλαιστινιακές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών «στις προσπάθειές τους για τη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων στη Γάζα, προκειμένου να προχωρήσουν νομικά ή και με άλλους τρόπους, καθώς και να προσφύγουν στη δικαιοσύνη ή και να ζητήσουν αποζημιώσεις. Προτείνουν να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην έκθεση , για τους σκοπούς του νομικού προσδιορισμού των παραβιάσεων των διεθνών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ανθρωπιστικού δικαίου.»
gaza5
Τόσο η Διεθνής Αμνηστία όσο και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχουν κατηγορήσει το Ισραήλ για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου, το καλοκαίρι του 2014, στην επίθεσή του στη Γάζα. Η Ισραηλινή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων B'Tselem, έχει αναφέρει ότι οι περισσότεροι από αυτούς που σκοτώθηκαν σε περίπου 70 επιθέσεις του Ισραήλ σε σπίτια στη Γάζα ήταν γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι, και λέει ότι οι στοχεύσεις του Ισραηλινού Στρατού σε σπίτια συνιστούν εγκλήματα πολέμου.
Η Παλαιστίνη εντάχθηκε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο την 1η Απριλίου 2014. Τον Ιανουάριο του 2015, εισαγγελέας του δικαστηρίου ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για πιθανά εγκλήματα πολέμου στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
Το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του, οι ΗΠΑ, αναφέρονται συχνά στις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ως «τον πιο ηθικό στρατό στον κόσμο», με αποτέλεσμα ορισμένοι αξιόλογοι ισραηλινοί δημοσιογράφοι, όπως ο Γιδεόν Λεβί, να επικρίνουν αυτές τις δηλώσεις ως υποκρισία, υπό το φως των τεκμηριωμένων επιθέσεων, όπως αυτές του καλοκαιριού του 2014 από το Ισραήλ.
ta paidipa prospathoyn 4
Τον Ιούλιο του 2014 εν μέσω της Επιχείρησης «Protective Edge», ο Ισραηλινός πρέσβης στις ΗΠΑ, Ron Dermer, επέμεινε ότι οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις αξίζουν το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για την «αδιανόητη αυτοσυγκράτηση» που ασκούν στη Γάζα και ότι το Ισραήλ κέρδισε «τον θαυμασμό της διεθνούς κοινότητας» για την υποτιθέμενη «προσοχή» του κατά τους βομβαρδισμούς.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/idou-poioi-einai-autoi-diatassoun-thn-politikh-diwjh-enantion-ths-chrushs-a#ixzz3ShAv5cyo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου