Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

M.Ομπάμα: «H συμμαχία των ΗΠΑ με το Ισραήλ είναι αιώνια»

1
  Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμαμια πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη, καθώς βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης στο Τελ Αβίβ, ενώ την Πέμπτη αναμένεται να μεταβεί στη Ραμάλα για να συναντηθεί με τον πρόεδρο των Παλαιστινίων, Μαχμούντ Αμπάς.

  Ο Μπαράκ Ομπάμα κατά την τελετή υποδοχής του τόνισε «Βλέπω αυτή την επίσκεψη σαν μία ευκαιρία για να επαναβεβαιώσω τον άρρηκτο δεσμό μεταξύ των εθνών μας, να επαναδιατυπώσω την ακλόνητη δέσμευση της Αμερικής για την ασφάλεια του Ισραήλ»



  Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της χώρας Σιμόν Πέρες, αλλά και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ ο πρόεδρο Ομπάμα επισήμανε ότι η συμμαχία των ΗΠΑ με το Ισραήλ «είναι αιώνια, για πάντα».
 

  Υπογράμμισε ακόμη πως αισθάνεται περήφανος που οι ΗΠΑ είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος του Ισραήλ και πρόσθεσε «Στεκόμαστε μαζί γιατί πρέπει να έρθει η ειρήνη στους Αγίους Τόπους. Ακόμα κι αν βλέπουμε τις δυσκολίες, δεν θα χάσουμε ποτέ το όραμα ενός Ισραήλ που συνυπάρχει ειρηνικά με τους γείτονές του».

  Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο ταξίδι του Ομπάμα, ωστόσο, δεν επικεντρώνεται στις συναντήσεις του με την ηγεσία του Ισραήλ, αλλά στη συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη στη Ραμάλα με τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς για να συζητήσουν την πορεία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Παλαιστίνους και Ισραήλ.

  Σημειωτέον ότι η επίσκεψη Ομπάμα πραγματοποιείται μόλις λίγες ημέρες μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης του Ισραήλ, ο Μπένιαμιν Νετανιάχου, προ ημερών , έκανε νέο άνοιγμα προς τους ηγέτες των Παλαιστινίων δηλώνοντας έτοιμος να προωθήσει λύσει για ειρήνευση στην περιοχή.

  Μπορεί οι εξελίξεις σε Κύπρο και ευρωζώνη να είναι καταιγιστικές, ωστόσο, θεωρείται απίθανο ότι αυτές θα βρεθούν στην ατζέντα των συζητήσεων με την ισραηλινή ηγεσία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου