Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Τζιχαντίστρια στην Βρετανία: θα φορέσω στον 8χρονο γιο μου το γιλέκο με τα εκρηκτικά!!


"Βλέπω το μέλλον, όταν θα φορέσω στον 8χρονο γιο μου το γιλέκο με τα εκρηκτικά, θα του κρατήσω το χέρι και θα τον στείλω να παίξει τα παιχνίδια των μεγάλων αγοριών" είχε γράψει η 35χρονη. Ποια η ποινή που της επιβλήθηκε 
Mία Βρετανίδα, μητέρα 6 παιδιών, που παραδέχθηκε ότι προωθούσε τον τζιχάντ στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, καταδικάστηκε την Πέμπτη (11/12) από ένα δικαστήριο στο Κίνγκστον (δυτικό Λονδίνο) σε κάθειρξη 5 ετών και 3 μηνών. 
Η Ρούνα Χαν παραδέχθηκε την ενοχή της, την 31η Ιουλίου, στις 4 κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν σχετικά με «τη διάδοση τρομοκρατικών μηνυμάτων» το διάστημα μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου του 2013, ανακοίνωσε η εισαγγελία. 
Η νεαρή γυναίκα, ηλικίας 35 ετών, είχε αναρτήσει σε έναν λογαριασμό που είχε ανοίξει στο Facebook με το όνομα «Κάουλα Κάταμπ» ένα μήνυμα προς τις «αδελφές» της, προκειμένου εκείνες να καλέσουν τους άνδρες συγγενείς και φίλους τους να πολεμήσουν «για την αγάπη του Αλλάχ», όπως επίσης και την φωτογραφία ενός γιλέκου με εκρηκτικές ύλες, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διάπραξη μιας επίθεσης αυτοκτονίας. 
Η εισαγγελία διευκρίνισε ότι η Χαν είχε επίσης ζητήσει από μία φίλη της στο Facebook να αναρτήσει ένα άρθρο με θέμα τις επιθέσεις αυτοκτονίας. Η ίδια άλλωστε είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο στο οποίο έδινε συμβουλές προκειμένου να προετοιμάσει κανείς το μικρά παιδιά για τον ιερό πόλεμο έχοντας αναρτήσει το μήνυμα: «Αδελφές μου, είναι εξαιρετικό. Διαβάστε το». Η Βρετανίδα είχε εξάλλου στείλει σε ένα μυστικό αστυνομικό μία διαδρομή για να μεταβεί από την Τουρκία στη Συρία. 
«Πρόκειται για μία υπόθεση όπου οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται ως εργαλείο στην υπηρεσία της τρομοκρατίας. Η Χαν τα χρησιμοποίησε για να μεταδώσει τον εξτρεμισμό, να ριζοσπαστικοποιήσει άλλα πρόσωπα και να δικαιολογήσει την χρήση των παιδιών» δήλωσε ο Ρίτσαρντ Γουόλτον, ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας (SO15) της βρετανικής αστυνομίας. 
«Αναζητούμε τους τρόπους προκειμένου να καταστήσουμε το Διαδίκτυο ένα χώρο εχθρικότερο προς τους τρομοκράτες. Η ποινή που ανακοινώθηκε σήμερα επιβλήθηκε με αυτόν τον σκοπό» προσέθεσε ο ίδιος. Η Ρούνα Χαν είχε δηλώσει στο Facebook ότι ονειρευόταν την ημέρα όπου θα μπορούσε να στείλει τον 8χρονο γιο της να συμμετάσχει στον τζιχάντ. 
«Φορώντας το γιλέκο στον 8χρονο γιο μου, όταν θέλει να πάει να παίξει έξω, βλέπω το μέλλον, όταν θα του φορέσω το γιλέκο (με τα εκρηκτικά), θα του φτιάξω τη μαύρη κορδέλα με την οποία διακηρύσσει τη μουσουλμανική πίστη του στο μέτωπο, θα του κρατήσω το χέρι και θα τον στείλω να παίξει τα παιχνίδια των μεγάλων αγοριών» είχε γράψει η ίδια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου