Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ;;

Δεν άντεξε ο Ερντογάν και έσπευσε να εκφράσει και πάλι τα βαθιά αντισημιτικά του αισθήματα, ακόμα και όταν η χώρα του αντιμετωπίζει μια τραγωδία, όπως αυτή των άτυχων ανθρακωρύχων της Σόμα.
Ο Ερντογάν επισκεπτόμενος την πόλη της Μαγνησίας, όπου σημειώθηκε η φονική πυρκαγιά στο ανθρακωρυχείο, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 300 ανθρώπους, μετά τις γνωστές του δηλώσεις, ότι ατυχήματα συμβαίνουν (!) βρέθηκε αντιμέτωπος με ομάδες εξαγριωμένων πολιτών.
Ο Ερντογάν φώναξε τότε, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, σε έναν διαδηλωτή : «γιατί φεύγεις, σπέρμα του Ισραήλ;» («Εβραίου γέννα» στην ελληνική καθομιλουμένη, ώστε να μπορεί να κάνουν όλοι την αντιστοίχηση έναντι ποίου χρησιμοποιείται στην Τουρκία). Η φράση αυτή θεωρείται ως βρισιά στην Τουρκία. Ο Ερντογάν εκστόμισε τη φράση αυτή εναντίον ενός πολίτη, ο οποίος προσπαθούσε να ξεφύγει από την προσωπική φρουρά του Τούρκου πρωθυπουργού που τον ξυλοκοπούσε.

Ο Ερντογάν και στην περίπτωση αυτή, απέδειξε τον έξαλλο αντισημιτισμό που επικρατεί στις τάξεις των ισλαμιστών της Τουρκίας, γεγονός που σαφώς δεν πρόκειται να παραγνωριστεί από το Ισραήλ, στις κινήσεις επαναπροσέγγισης που του επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ. Ό,τι και να υπαγορεύουν οι γεωστρατηγικές αναγκαιότητες, πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού θα έχουν την ψυχασθένεια του Τούρκου ηγέτη.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ισλαμιστές οπαδοί του Ερντογάν έχουν δείξει τα αισθήματά τους. Πέρσι μια γυναίκα ισραηλιτικής καταγωγής ξυλοκοπήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από εξαγριωμένους οπαδούς του κόμματος του Ερντογάν, μόνο και μόνο γιατί ήταν Εβραία.
Ο ίδιος ο Ερντογάν, ακόμα και τώρα, συχνά-πυκνά επιτίθεται κατά της «εβραϊκής διασποράς», η οποία κατ’ αυτόν στηρίζει το κίνημα Γκιουλέν και ήταν πίσω από τις εναντίον του αποκαλύψεις για διαφθορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου