Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Η σκοτεινή προέλευση της Μεγάλης Επανεκκίνησης

 

© Aπεροπία. Τα άρθρα του ιστολογίου aperopia.fr γράφονται κατόπιν κοπιαστικής έρευνας και μετάφρασης. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ολόκληρου του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του aperopia.fr. Επιτρέπεται μόνον η αναδημοσίευση 2-3 πρώτων παραγράφων με προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο aperopia.fr


του γεωπολιτικού αναλυτή William Engdahl 1

Απόδοση από τα αγγλικά – επιμέλεια: Χρυσούλα Μπουκουβάλα

Εισαγωγή ιστολογίου «Απεροπία»:

Στη δεκαετία του 1970, οι αγγλοσαξονικοί και οι μαλθουσιανοί εγκέφαλοι του αποπληθυσμού άρχισαν να δουλεύουν εντατικά το πρόγραμμά τους: το Ίδρυμα Ροκφέλερ, ο Κίσινγκερ και ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ επιτάχυναν τον ρυθμό, δημιουργώντας την Τριμερή Επιτροπή. Δεν ξεχνάμε βέβαια και τον τρομερό Λίτσιο Τζέλι (Licio Gelli) και τη Λέσχη της Ρώμης που ανακοίνωνε ήδη τι ακριβώς επρόκειτο να συμβεί.

Με τη διαφορά ότι από τότε ο πληθυσμός της γης έχει διπλασιαστεί και ειδικά εκείνος του αναπτυσσόμενου κόσμου: αυτό ακριβώς όμως ήταν και το επιθυμητό αποτέλεσμα προκειμένου η εγκληματική αγγλοσαξονική υπερδομή να επιτύχει τους σκοπούς της (την πείνα και την διάλυση των πάντων) και να επιλύσει την κρίση μέσω πολέμου ή /και μαζικής εξόντωσης.

Αυτό ακριβώς το μονοπάτι ακολούθησε και στην Ουκρανία και πριν απ’ αυτήν αλλού. Το σύνθημά της είναι ανέκαθεν: «Να προκαλέσουμε τα χειρότερα για να μπορέσουμε ΕΜΕΙΣ να προτείνουμε τη χειρότερη λύση για τα «ζώα», άρα την καλύτερη για εμάς».

Οι σκοτεινοί Παλλαδιστές 2 θέλουν να οικοδομήσουν μόνο πάνω στο χάος, κάτι που άλλωστε είναι η αγαπημένη τους πρακτική: Ordo ab Chao. Ο επιδιωκόμενος στόχος δεν είναι μια ευτυχής παγκοσμιοποίηση (αυτή είναι το πρόσχημα) αλλά η καταστροφή των πάντων: δείτε τις κυβερνήσεις Μπάιντεν, Σολτς, Ντράγκι, Μακρόν, Τρυντώ, Μητσοτάκη, κ.ά. Η μηδενιστική και σαδιστική οργή τους υπερβαίνει ακόμα και την ακόρεστη υφαρπαγή δισεκατομμυρίων δολαρίων και ευρώ δημοσίου χρήματος προς ίδιον όφελος, και τον έλεγχο των «προβάτων» τα οποία από τη μεριά τους, με υποταγή, και πλήρη υπνωτιστική συμμόρφωση εξοργίζουν τελικά και τους βοσκούς και τους δημίους τους.

Ας δούμε λοιπόν τι γράφει για την απαρχή όλων αυτών ο William Engdahl, ένας από τους σπάνιους αναλυτές που έχουν την ικανότητα ιστορικής προσέγγισης των μείζονων προβλημάτων της εποχής μας.


Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι δεν υπάρχει ούτε μία νέα ή πρωτότυπη ιδέα στο διάσημο πρόγραμμα Great Reset του Kλάους Σβαμπ για τον κόσμο. Ούτε η ατζέντα για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση είναι δική του, ούτε ο ισχυρισμός του ότι αυτός έχει εφεύρει την έννοια του «καπιταλισμού των μετόχων».

Ο Σβαμπ είναι κάτι περισσότερο από ένας επιδέξιος πράκτορας δημοσίων σχέσεων μιας παγκόσμιας τεχνοκρατικής ατζέντας, μια κορπορατιστική μονάδα της σύμπραξης της εξουσίας των επιχειρήσεων με την κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, μιας ατζέντας που οι απαρχές της χρονολογούνται από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 και ακόμη νωρίτερα.

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση του Νταβός είναι απλώς το επικαιροποιημένο σχέδιο για μια παγκόσμια δυστοπική δικτατορία υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ, που αναπτύχθηκε εδώ και δεκαετίες. Οι βασικοί παίκτες ήταν ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ και ο προστατευόμενος του, Μωρίς Στρονγκ.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, αναμφισβήτητα δεν υπήρχε κανείς με μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια πολιτική από τον μακαρίτη Ντέιβιντ Ροκφέλερ, γνωστότερο τότε ως Πρόεδρο της τράπεζας Chase Manhattan.

Δημιουργώντας ένα νέο παράδειγμα

Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και στις αρχές της δεκαετίας του ’70, οι διεθνείς κύκλοι που συνδέονταν άμεσα με τον Ντέιβιντ Ροκφέλερ δημιούργησαν μια εκθαμβωτική σειρά ελιτίστικων οργανισμών, δεξαμενών σκέψης και μελετών.

Μεταξύ αυτών ήταν η «Λέσχη της Ρώμης» (Club of Rome) και η μελέτη της που συντάχθηκε με την επιστασία του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT) με τίτλο Τα Όρια της Ανάπτυξης (The Limits to Growth), ο οργανισμός «1001: A Nature Trust», (ένα «καταπίστευμα» για τη φύση που συνδεόταν με το γνωστό μας Παγκόσμιο Ταμείο Άγριας Ζωής – WWF), οι Διασκέψεις της Στοκχόλμης των Ηνωμένων Εθνών για την Ημέρα της Γης, και η Τριμερής Επιτροπή (Trilateral Commission) του Ντέιβιντ Ροκφέλερ.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου