Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

"Πέρασμα του Ντιάτλοφ"...To "εξωγήινο" μυστήριο του Σοβιετικού βουνού "προσοχή σκληρές φώτο" ΒΙΝΤΕΟ

Οι εννέα έμπειροι σκιέρ, με επικεφαλής τον Ιγκόρ Ντιάτλοφ, έφυγαν τον Ιανουάριο του 1959 και δεν επέστρεψαν ποτέ, ενώ τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν δεν είχαν καμία λογική εξήγηση

Ο ανεξήγητος θάνατος μιας ομάδας πεζοπόρων φοιτητών  σκιέρ, τον Φεβρουάριο του 1959, στα Ουράλια όρη έδωσε τροφή επί δεκαετίες στις πιο τρελές φήμες και θεωρίες συνωμοσίας: από την εικασία ότι δέχτηκαν επίθεση εξωγήινων μέχρι ότι έπεσαν θύματα κάποιου απόρρητου πειράματος Σοβιετικών επιστημόνων.

Εξήντα χρόνια μετά, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι ξεκινά και πάλι έρευνες για την υπόθεση αυτή.

«Οι συγγενείς τους, τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό ζητούν μέχρι και σήμερα από τους ερευνητές να βρουν την αλήθεια και δεν κρύβουν τις υποψίες τους ότι κάτι τους έχουμε αποκρύψει» ανέφερε ένας εκπρόσωπος της γενικής εισαγγελίας, ο Αλεξάντρ Κουρενόι, σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Οι εννέα έμπειροι σκιέρ, με επικεφαλής τον Ιγκόρ Ντιάτλοφ, έφυγαν τον Ιανουάριο του 1959 για πεζοπορία σε μια απομονωμένη περιοχή των Ουραλίων. Δεν επέστρεψαν ποτέ. Πολλές ημέρες αφότου δηλώθηκε η εξαφάνισή τους, εντοπίστηκε ο εγκαταλειμμένος καταυλισμός τους. Διαπιστώθηκε ότι οι σκηνές που είχαν στήσει για να κοιμηθούν είχαν σκιστεί από μέσα προς τα έξω.

Τα πτώματα των πέντε βρέθηκαν πάνω στο χιόνι σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων. Ήταν μισόγυμνοι ή φαινόταν ότι προσπάθησαν να ντυθούν βιαστικά. Κάποιοι έφεραν θανατηφόρα τραύματα και φρικιαστικές ουλές, μάλιστα το ένα από τα θύματα είχε κομμένη τη γλώσσα.Επίσης  είχαν σημαντικά θραύσματα στο στήθος που θα μπορούσαν να προκληθούν μόνο από μια τεράστια δύναμη, αντίστοιχη με αυτής της  συντριβής  ενός αυτοκινήτου.Σε μερικούς απο αυτούς  έλειπε η γλώσσα, τα μάτια,  και μέρος των χειλιών, καθώς και ιστοί του προσώπου και ένα κομμάτια απο οστά του κρανίου..... 

Τα σώματα των θυμάτων είχαν εκτεθεί σε ελαφρά ακτινοβολία "αγνώστης" προέλευσης..Δεδομένο είναι ότι αν η ακτινοβολία είχε προκληθεί απο άγνωστα ρωσικά όπλα όπως υποστηρίζουν κάποιοι θα ήταν πολύ μεγαλύτερη...Επίσης έχουμε και τις μαρτυρίες που επιβεβαιώθηκαν και απο την υπηρεσία στρατού  και απο μετεωρολόγους της περιοχής σχετικά με  περίεργες πορτοκάλι σφαίρες που κυλούσαν στον ουρανό προς την περιοχή...Υπάρχουν βάσιμες υποψίες οτι αυτές οι σφαίρες είχαν άμεση σχέση με τον θάνατο των ορειβατών.

Η υπόθεση αυτή έγινε γνωστή παγκοσμίως ως "Συμβάν στο πέρασμα του Ντιάτλοφ", από το όνομα του επικεφαλής της ομάδας. Ο Ιγκόρ Ντιάτλοφ έδωσε επίσης το όνομά του στο βουνό όπου βρέθηκε ο καταυλισμός.

Οι σοβιετικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για την υπόθεση αυτή στις 26 Φεβρουαρίου 1959 και την ολοκλήρωσαν τρεις μήνες αργότερα. Τότε, είχε ειπωθεί ότι δεν επρόκειτο για δολοφονία, χωρίς να δοθούν περισσότερες διευκρινίσεις. Όσο περνούσε ο καιρός και δεν υπήρχε κάποια εξήγηση για τον θάνατο των εννέα, τόσο πλήθαιναν οι φήμες και οι διάφορες θεωρίες: κάποιοι υποστήριζαν ότι οι άτυχοι σκιέρ δέχτηκαν επίθεση από εξωγήινους, άλλοι ότι σκοτώθηκαν σε μια δοκιμή απόρρητων σοβιετικών όπλων. Ορισμένοι κατηγόρησαν τους αυτόχθονες Μάνσι, άλλοι μίλησαν ακόμη και για το... Γέτι.


Οι ερευνητές μελέτησαν συνολικά 75 διαφορετικές θεωρίες, ανέφερε ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει να λύσει το μυστήριο, ο Αντρέι Κουριάνοφ. "Αμέσως αποκλείσαμε ορισμένες από αυτές, όπως εκείνες που μιλούσαν για ΑΤΙΑ ή άλλα μεταφυσικά φαινόμενα", πρόσθεσε. Αποκλείστηκε επίσης η πιθανότητα να δολοφονήθηκαν οι εννέα, ωστόσο πρόκειται να γίνει νέα νεκροψία στα λείψανά τους...Παρ ολα αυτά οι ενδείξεις τον διαψεύδουν..Το ενδεχόμενο της χιονοστιβάδας αποκλείστηκε γιατί,  οι ερευνητές βρήκαν οτι  στα σώματα, δεν υπήρχαν ενδείξεις απο  χιονοστιβάδα επειδή πρόσφατα στην περιοχή δεν είχαν  καταγραφεί χιονοστιβάδες σε αυτόν τον τόπο ουτε  όμως και πρίν υπήρχαν.Η λογοκρισία και η μυστικότητα στην ΕΣΣΔ τον ανάγκασε το τέλος της έρευνας. Τελικά, οι θάνατοι αυτών των φοιτητών αποδόθηκαν επισήμως σε "μια επιτακτική φυσική δύναμηΣήμερα το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι TV-3 ανέφερε ότι πρόκειται να μεταδώσει σύντομα ένα σίριαλ, το "Πέρασμα του Ντιάτλοφ".

Δείτε και σχετικό βίντεο....
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου