Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ΤΟ «ΠΑΖΛ» ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Mεγάλη ανακάλυψη: Βρήκαν 17 άθικτες μούμιες από τον καιρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Πτολεμαίου

Μια σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη έρχεται να ενώσει κομμάτια της Ιστορίας καθώς τουλάχιστον 17 άθικτες μούμιες ανακαλύφθηκαν κοντά στην πόλη Μίνια στην κοιλάδα του Νείλου από Αιγύπτιους αρχαιολόγους.
 
Ο υπουργός αρχαιοτήτων της Αιγύπτου κάνει λόγο για ένα πολύ σημαντικό εύρημα που θα βοηθήσει στην ανάκαμψη του τουρισμού.
 
Οι αρχαίοι τάφοι βρέθηκαν θαμμένοι οκτώ μέτρα κάτω από το έδαφος και εντός τους υπήρχαν πήλινες σαρκοφάγοι και πάπυροι με αιγυπτιακοί γραφή. Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκαν έξι σαρκοφάγοι, δύο πήλινα φέρετρα, δύο πάπυροι και ορισμένα αγγεία.
 
Οι μούμιες δεν έχουν προς το παρόν ταυτοποιηθεί χρονικά, ωστόσο, εκτιμάται πως χρονολογούνται στην ελληνιστική περίοδο, όταν είχε φτάσει στη χώρα ο Μέγας Αλέξανδρος, όπως υποστηρίζει ένας φοιτητής αρχαιολογίας που συμμετείχε στις έρευνες.
 
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος ανέφερε πως μπορούσαν να δουν ένα μέρος από τις μούμιες, υποστηρίζοντας πως το εύρημα είναι πολύ μεγαλύτερο με το έργο να βρίσκεται ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο.

3 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα σας, από τις λίγες ελληνικές που θέλουν να ξυπνήσουν το κόσμο. Συνεχίστε έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για την σελίδα σας! Από τις λογες ελληνικές που θέλουν να ξυπνήσουν το κόσμο. Συνεχίστε έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια για την σελίδα σας! Από τις λογες ελληνικές που θέλουν να ξυπνήσουν το κόσμο. Συνεχίστε έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή