Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ "ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΜΑΜΩΝΑ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ"

ρος άνθρωπος"
12:45
03/07/2015
152
 
0
 
0
Google +
0
 
Παρέμβαση-κεραυνός της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους στα δρώμενα των τελευταίων ημερών όπου ο Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος και οι αδελφοί της μονής με αφορμή τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις υπογράφουν την ακόλουθη ανακοίνωση, στην οποία μιλούν για πονηρούς καιρούς, Εφιάλτες, δοσίλογους και δύο Ευρώπες, δημιουργώντας επιχειρηματολογημένη δυναμική υπέρ του "ΌΧΙ" στο επικείμενο δημοψήφισμα της Κυριακής.
 
Πρόκειται για μια ανακοίνωση-φωτιά που μόνο η φράση "Θέλει προσωπικό μόχθο και άσκηση να μάθεις να είσαι ελεύθερος άνθρωπος" και απευθύνεται σε Έλληνες, τα λέει όλα.
 
Διαβάστε με πολλή προσοχή την ανακοίνωση αυτή, καθώς αν μη τι άλλο στηρίζεται στα μέχρι τώρα ιστορικά και πολιτικά δεδομένα και αναρτήθηκε στη καλή ιστοσελίδα agioritikovima.gr.
 
"Οι καιροί είναι πονηροί, αλλά οι Έλληνες, με πείρα και πάθη αιώνων, πρέπει να έχουν πάντα ανοιχτά, πάντα άγρυπνα τα μάτια της ψυχής.
 
Πέρα από ρητορείες και ιδεολογήματα δημόσιας κατανάλωσης, η Ελληνική φιλοσοφία αναζητούσε πρωτίστως την αλήθεια, κι αυτός ο πόθος διέπλαθε ελεύθερους ανθρώπους. Ανθρώπους που μπορούσαν να αγωνισθούν, να υπομείνουν, να αγαπήσουν, να πεθάνουν και να αναστηθούν.
 
Στις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας αρνήθηκαν τον άρτο της εξάρτησης και του εξευτελισμού και προτίμησαν το ψωμί του ιδρώτα τους. Δεν υπήκουσαν στο φόβο, γιατί είχαν λόγο για την αιωνιότητα, λόγο που δεν τον χωρούσαν οι εχθροί τους—Πέρσες, Άβαροι, Οθωμανοί, Ιταλο-γερμανικός άξονας. Δεν φοβήθηκαν ούτε τους κάθε λογής Εφιάλτες και δοσίλογους που ξεφύτρωναν ανάμεσά τους.
 
Δεν ήταν κλεισμένοι στον εαυτό τους, αλλά αληθινοί κοσμοπολίτες για τους οποίους "εθνικό" είναι το αληθινό.
 
Έτσι, έγιναν φως και έδωσαν φως, ώστε να εμπνέεται η Ευρώπη και ο κόσμος όλος την αυταπάρνηση και την πίστη, την αρετή και την τόλμη που θέλει η ελευθερία.
 
Όμως, υπάρχουν δύο Ευρώπες: η Ευρώπη των ελεύθερων και δημιουργικών πνευμάτων και η Ευρώπη των κερδοσκόπων και τοκογλύφων, το κακότεχνο αυτό μόρφωμα του μαμωνά της αδικίας, που έρχεται σήμερα να χειραγωγήσει και να αφαιμάξει λαούς και τόπους.
 
Σ' αυτό πιεζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια να υποταχθούμε πλήρως και άνευ όρων, ώστε να χτισθεί μια νέα Ελλάδα, τραγικά εκποιημένη και ένας νέος Έλληνας, φθηνός και εξαγοράσιμος, δεμένος στο άρμα μιάς παγκόσμιας ολιγαρχίας.
 
Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε και τούτο: ότι μήτε η Ευρώπη μήτε άλλος κανείς άνθρωπος μπορεί να μας σώσει ή να μας καταστρέψει. Μόνοι μας οι Έλληνες επιλέγουμε και κατεργαζόμαστε τη σωτηρία ή τον αφανισμό μας. Θέλει προσωπικό μόχθο και άσκηση να μάθεις να είσαι ελεύθερος άνθρωπος.
 
Στώμεν καλώς. Στην πέτρα της σιωπής και της προσευχής ας ακονίσουμε το νου και την καρδιά μας. Ας ανασύρουμε τα μηνύματα του παρελθόντος, τις σημερινές μας ευθύνες και τις πραγματικές μας δυνάμεις. Έτσι θα απαντήσουμε γόνιμα στην πρόκληση και στην πονηρία των καιρών μας.
 
Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου
Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος και οι συν εμοί εν Χριστώ αδελφοί"
 
H Eυρώπη του Μαμωνά (Χρήματος) είναι ακριβώς έτσι όπως την περιγράφει η Μονή. Δυστυχώς, δεν υπάρχει το ευγενές δημιούργημα που κάποτε δημιουργήθηκε για να φέρει ευημερία στους λαούς της Ευρώπης. Αυτό που προέκυψε είναι ένα ολοκληρωτικό μόρφωμα, που το μόνο που απομένει είναι να επισημοποιηθεί. Η "Αυτοκρατορία του Κακού" με "δούρειο ίππο" το νέο Δ' Ράιχ έχει ήδη βάλει τα θεμέλιά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου