Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Γνωριμία με τον Javier Milei

 

 

Ο Javier Milei - είναι ένας πρώην «ταντρικός» sex κόουτς που τώρα είναι πρόεδρος της Αργεντινής,

Είναι ελεύθερος.

Είναι θαυμαστής του Τραμπ.

Λέγει ότι θέλει να ασπαστεί τον Ιουδαϊσμό.

Φοράει με καμάρι την κιπά.

Ο ίδιος έχει μιλήσει για την προτίμησή του στα τρίο (στο σεξ).

Πιστεύει ότι οι φτωχοί άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι να πουλούν τα μέλη του σώματός τους.

Θέλει η Αργεντινή να απαλλαγεί από τα δημόσια συστήματα υγείας και εκπαίδευσης.

Ο Milei ισχυρίζεται ότι οι γονείς του, Norberto και Alicia, τον κακοποίησαν σωματικά και λεκτικά.

Πιστεύει ότι οι φυσικοί του σύμμαχοι είναι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Ο Milei θέλει να υιοθετήσει το αμερικάνικο δολάριο ως εθνικό νόμισμα της Αργεντινής, να μειώσει τους φόρους, να ιδιωτικοποιήσει κρατικές εταιρείες και να καταργήσει τις επιδοτήσεις.

Υπόσχεται να «δολαριοποιήσει» την οικονομία της Αργεντινής και να σταματήσει τη διαφθορά και τον πληθωρισμό υπό προηγούμενες κυβερνήσεις, με μια μεγάλη δόση «ελευθεριακού αναρχοκαπιταλισμού» ('libertarian anarcho-capitalism').

Ο «ελευθεριασμός» είναι η ακραία άποψη ενός κράτους χωρίς σχεδόν καμία κρατική υπηρεσία εκτός από αστυνομία και δικαστήρια ... χωρίς πρόνοια, δημόσια υγειονομική περίθαλψη, χρήματα για τρόφιμα κ.λπ. μια ολοκληρωτική «ελεύθερη αγορά», επειδή οι φόροι θα είναι χαμηλοί και δεν θα υπάρχουν κυβερνητικοί κανονισμοί που να περιορίζουν τον αριθμό των γιατρών κ.λπ... και τη μέγιστη προσωπική «ελευθερία επιλογής» για όπλα, ναρκωτικά κλπ.

«Ο Ιησούς δεν πλήρωνε φόρους», έγραψε στο Twitter.

 

Ο Javier Milei έχει ονομάσει δύο από τα σκυλιά του «Murray» και «Milton» από τους libertarians / «ελευθεριακούς» Murray Rothbard και Milton Friedman.

Ο Ελευθεριασμός / Libertarianism είναι μια ιδεολογία της οποίας φαίνεται οι κύριοι εκφραστές να είναι εβραϊκής καταγωγής:

Ludwig von Mises (1881-1973)

Ayn Rand (1905-1982) γεννήθηκε ως Ρωσοεβραία Alisa Zinovyevna Rosenbaum

Murray Rothbard (1926-1995)

Milton Friedman (1912-2006)

Ο Milton Friedman συνδέεται ειδικά με τη «Σχολή του Σικάγου» των οικονομολόγων που υποστηρίζουν τις φιλοκαπιταλιστικές κυβερνήσεις, στη Λατινική Αμερική και αλλού. Γνώρισε και επηρέασε τον Πινοσέτ της Χιλής.

[Είχε και έναν άλλον σκύλο που ονόμαζε Conan, που πέθανε το 2017. Ο δημοσιογράφος Juan Luis González αποκάλυψε σε πρόσφατο βιβλίο - βιβλιογραφία του ότι ο Milei σπουδάζει τηλεπάθεια στον ελεύθερο χρόνο του και έχει ένα μέσο για να «επικοινωνήσει» με τον πεθαμένο σκύλο, από τον οποίον  ζητάει συμβουλές για πολιτικά θέματα

Η μικρότερη αδερφή του, Karina, είχε υποσχεθεί ότι θα την κάνει την Πρώτη Κυρία αν γινόταν πρόεδρος.

Όταν ένας πολιτικός αντίπαλος τον αποκάλεσε «ατημέλητο πανελίστα που ουρλιάζει σε μια σκηνή και κοιμάται με οκτώ σκυλιά και την αδερφή του» κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης, η μόνη απάντηση του Milei ήταν να πει: «Δεν έχω οκτώ σκυλιά»].

 

Ο Milei είναι μέλος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum).

"Ο Milei, ένας 52χρονος οικονομολόγος που μεγάλωσε ως Καθολικός και ηγείται του δύο ετών κόμματος ‘La Libertad Avanza’, μελετά τακτικά ιουδαϊκά θέματα με τον ραβίνο Shimon Axel Wahnish. Σε δημόσιες εμφανίσεις, ο Milei συχνά αναφέρει αποσπάσματα από την Τορά"- πηγή.

Τον περασμένο Ιούλιο ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη, επισκέφτηκε τον τάφο του ραββίνου Menachem Mendel Schneerson, πρώην πνευματικού ηγέτη του ιουδαϊκού χασιδικού κινήματος Chabad-Lubavitch. [Περί του ραβίνου Schneerson (1902 – 1994), του θεωρούμενου από πολλούς ‘Μεσσία’, βλέπε εδώ].

Ο Μιλέι είπε ότι «οι δύο μεγάλοι σύμμαχοί του είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ»… είπε ότι «θα εμβαθύνει στις μελέτες του για την Τορά, το Ταλμούδ και άλλες εβραϊκές γραφές». Πηγή άρθρου

 

Από άρθρο του Hans Vogel στο Arktos:

Μοιάζοντας ελαφρά με τον ήρωα της Αργεντινής Ανεξαρτησίας Manuel Belgrano και με φαβορίτες όπως ο πρώην πρόεδρος Carlos Menem, ο Milei συνήθως χαρακτηρίζεται ως «δεξιός» και «λαϊκιστής», που είναι απλώς επίθετα χωρίς νόημα. Στην πολιτική σήμερα, οι ίδιες οι έννοιες της δεξιάς και της αριστεράς έχουν χάσει εδώ και καιρό τη σημασία που είχαν κάποτε. Πολλές από τις ιδέες που λατρεύουν οι σημερινοί «δεξιοί» πολιτικοί και «δεξιά» κόμματα θα ονομάζονταν «αριστερές» μόλις πριν από μία ή δύο γενιές και το αντίστροφο. Όσον αφορά τον όρο «λαϊκιστής», αυτό είναι απλώς ένα επίθετο που χρησιμοποιείται σε οποιονδήποτε έχει συμπεριφορές και πεποιθήσεις που είναι έξω από τη σφαίρα του πολιτικά ορθού. Οι ειδικοί των μέσων ενημέρωσης και οι διάφοροι «ειδικοί» έχουν τοποθετήσει τον Μιλέι στην ίδια κατηγορία με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Μπολσονάρο της Βραζιλίας, τους δύο αγαπημένους αντιήρωες του δυτικού πολιτικού κατεστημένου.

 

Ως σκληροπυρηνικός νεοφιλελεύθερος και οπαδός της Αυστριακής Σχολής Οικονομικών Επιστημών, ο Milei ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να καταργήσει την Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής και να μειώσει τις κρατικές επιδοτήσεις για θέματα όπως δημόσιες συγκοινωνίες και άλλες υπηρεσίες. Σχεδιάζει να μετατρέψει την Αργεντινή σε μια πλήρως δολαριοποιημένη οικονομία (όπως είναι το Εκουαδόρ και το Ελ Σαλβαδόρ για πάνω από δύο δεκαετίες τώρα) χωρίς καν το πρόσχημα της νομισματικής και οικονομικής αυτονομίας. Αυτή η προοπτική ήταν σίγουρα ένα από τα κύρια επιχειρήματα που έπεισαν τους Αργεντινούς να ψηφίσουν τον Μιλέι.

Λίγες χώρες στον κόσμο υπόκεινται σταθερά σε κατά διαστήματα υψηλό και παρατεταμένο πληθωρισμό όπως η Αργεντινή. Υπολογίζεται ότι από το 1944 έως το 2023, ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν κατά μέσο όρο 190%, με το υψηλότερο ποσοστό πληθωρισμού να καταγράφεται τον Μάρτιο του 1990: ένα τεράστιο 20.000%. Σήμερα, ο πληθωρισμός είναι πάνω από 140%. Για όσους έχουν πρόσβαση σε δολάρια και ευρώ και μπορούν να τα ανταλλάξουν στη μαύρη αγορά, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει φθηνότερο μέρος για να ζήσει κανείς από την υπέροχη πρωτεύουσα της Αργεντινής το Μπουένος Άιρες: μπορεί κανείς να δειπνήσει πραγματικά πλουσιοπάροχα για μόλις οκτώ ευρώ το άτομο. Ξένοι επενδυτές και κερδοσκόποι περνούν υπέροχα, καθώς μπορούν να αγοράσουν οτιδήποτε επιθυμούν σε γελοίες τιμές. Είτε η επιλογή είναι ακίνητη περιουσία, είτε πολύτιμα έργα τέχνης είτε βιομηχανικός εξοπλισμός, τα πάντα μπορούν να αγοραστούν σχεδόν με τίποτα.

Μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του, ο Μιλέι θα συνεχίσει να μιλάει σκληρά για τα οικονομικά, αλλά θα εμποδίσει τη χώρα του να ενταχθεί στους BRICS, ενώ η σημερινή κυβέρνηση είχε ανακοινώσει σχέδια για ένταξη της Αργεντινής. Περιττό να πούμε ότι αυτό παίζει τέλεια στην ατζέντα των ΗΠΑ να διατηρούν τα έθνη της Λατινικής Αμερικής διχασμένα και υπό έλεγχο. Ο Milei σκοπεύει επίσης να απομακρυνθεί από την συνεργασία με τη Βραζιλία, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό. Παρά τις δηλώσεις του στην αντίθεσή του στο wokism και άλλες εκδηλώσεις ψυχικής ανεπάρκειας που προέρχονται από την καρδιά της Αυτοκρατορίας, ο Μιλέι θα αποδειχθεί χρήσιμο πιόνι για την υποστήριξη των αυτοκρατορικών συμφερόντων των ΗΠΑ.

 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου