Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Μυστήριο στην Ιρλανδία: Πύλη που ανοιγοκλείνει σε βράχια - Ποια όντα κρύβονται μέσα; [βίντεο]

Ένα πραγματικά εκπληκτικό συμβάν πρόλαβε και κατέγραψε ένας τουρίστας στα Giant's Causway της Ιρλανδίας. Είναι να χάνει κανείς το μυαλό του, καθώς παρόμοιοι μηχανισμοί με πύλες που ανοιγοκλείνουν σε βράχια είναι αντικείμενο ταινιών επιστημονικής φαντασίας... Ή μήπως όχι;...     Τα Giant's Causway είναι μια περιοχή με ένα σύμπλεγμα βράχων που αποτελείται από περίπου 40.000 στήλες βασάλτη, ένα φυσικό φαινόμενο ως αποτέλεσμα μίας αρχαίας έκρηξης ηφαιστείου.  
Βρίσκεται στην κομητεία Antrim, στη βορειοανατολική ακτή της Βόρειας Ιρλανδίας, περίπου τρία μίλια (4,8 χιλιόμετρα) βορειοανατολικά της πόλης της Bushmills. Οι "στήλες" που φέρνουν στο μυαλό στριμωγμένους κίονες, μοιάζουν να έχουν αναβαθμούς ενώ χάνονται κάτω από τη θάλασσα, αφήνοντας στην επιφάνεια ένα εκπληκτικό θέαμα. Οι περισσότερες από τις στήλες είναι εξαγωνικές, αν και υπάρχουν επίσης μερικές με τέσσερις, πέντε, επτά ή οκτώ πλευρές. Η ψηλότερη στήλη φτάνει περίπου 12 μέτρα, ενώ ορισμένες στήλες στερεοποιημένης λάβας φτάνουν και τα 28 μέτρα πάχος.   Θα μπορούσε να πει κανείς ότι όλο αυτό δεν είναι ένα αποτέλεσμα της φύσης, αλλά μία τεχνητή κατασκευή. Ίσως, γι' αυτό, λοιπόν, δημιουργήθηκε ένας αρχαίος μύθος γύρω από αυτό. Αλλά, ίσως, να υπάρχουν και κάποια ψήγματα αλήθειας   Σύμφωνα με το μύθο, οι στήλες είναι τα ερείπια ενός υπερυψωμένου μονοπατιού που χτίστηκε από έναν γίγαντα, τον Fionn mac Cumhaill προκειμένου να παλέψει με έναν γίγαντα της Σκωτίας, τον Benandonner. Ο μύθος περιλαμβάνει πολλά παραφυσικά φαινόμενα αλλά και δυνάμεις κάποιων υπερφυσικών όντων...   Αν δεχτούμε ότι πίσω από ορισμένα σημεία του μύθου υπάρχει κάποιο ίχνος αλήθειας καθώς και ότι το video που ακολουθεί δεν είναι πειραγμένο, τότε ίσως έχουμε το καταπληκτικότερο ντοκουμέντο τεχνητής πύλης σε βράχο που χρησιμοποιείται ακόμα και στις μέρες μας  από άγνωστα όντα ! ! !   Δείτε το: EΔΩ

1 σχόλιο:

  1. Infrastructure Technician is to plan and perform the design, installation, and connectivity of computer systems and network infrastructure to make sure the steady operation of the organizational IT resources.

    ΑπάντησηΔιαγραφή