Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΚΑΤΟΧΗ 101...ΕΝΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ!

Ένα ισχυρό ντοκιμαντέρ που προκαλή την σκέψη σχετικά με την τρέχουσα ιστορική και βαθύτερη αιτία της Ισραηλινο-Παλαιστινιακής σύγκρουσης. Διαφορετική απο οποιαδήποτε άλλη ταινία παραγωγής για τη σύγκρουση - το «Occupation 101» παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη ανάλυση των γεγονότων και τις κρυμμένες αλήθειες γύρω από την ατέρμονη αμφισβήτηση και διαλύει πολλούς από τους εν καιρό αντιληπτούς μύθους και παρερμηνείες.

Η ταινία, επίσης, δίνει λεπτομέρειες για την ζωή υπό Ισραηλινή στρατιωτική διοίκηση, ο ρόλος των Ηνωμένων Πολιτειών στη σύγκρουση, και τα σημαντικά εμπόδια που στέκονται στο δρόμο μιας διαρκής και βιώσιμης ειρήνης. Οι ρίζες της σύγκρουσης εξηγούνται από-πρώτο-χέρι και επιτόπιες-εμπειρίες από κορυφαίους μελετητές της Μέσης Ανατολής, ακτιβιστές για την ειρήνη, δημοσιογράφους, θρησκευτικούς ηγέτες και εργάτες στη ανθρωπιστική βοήθεια των οποίων οι φωνές πολύ συχνά καταστέλονται από τα Αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης.

Η ταινία καλύπτει ένα γενικό φάσμα θεμάτων - τα οποία περιλαμβάνουν - το πρώτο κύμα μετανάστευσης των Εβραίων από την Ευρώπη την δεκαετία του 1880, οι εντάσεις του 1920, τον πόλεμο το 1948, τον πόλεμο του 1967, την πρώτη Ιντιφάντα του 1987, την ειρηνευτική διαδικασία του Όσλο, την αποικιακή επέκταση, ο ρόλος της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, τη δεύτερη Ιντιφάντα του 2000, το διαχωριστικό τείχος και την αποχώρηση των Ισραηλινών από τη Γάζα, καθώς και πολλές μαρτυρίες από θύματα αυτής της τραγωδίας που ραγίζουν της καρδίες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου