Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Η Μεγάλη Βρετανία επιβάλλει απαγόρευση διαφήμισης στα οχήματα παντός εδάφους! - Το επιχείρημα; ...«Έλλειψη αισθήματος ευθύνης για την κοινωνία»!!

 


Από τον Kai Rebmann

Ο άνδρας της Marlboro έχει πάψει προ πολλού να υπάρχει, τουλάχιστον όχι στην αρχική του μορφή. Τα τσιγάρα μπορούν να διαφημίζονται και να πωλούνται μόνο με προειδοποιήσεις, αν όχι καθόλου. Θα απειληθούν σύντομα τα αυτοκίνητα με την ίδια μοίρα;

Πολύ πιθανόν, επειδή το Hνωμένο Βασίλειο έχει κάνει τώρα το πρώτο μεγάλο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Το σποτ, το οποίο έχει γίνει πολύ γνωστό στο νησί τα τελευταία χρόνια, στο οποίο η Toyota διαφημίζει το μοντέλλο Hilux pick-up, ενδέχεται να μην ξαναεμφανιστεί πλέον με άμεση ισχύ. Η ρυθμιστική αρχή διαφήμισης κατηγορεί τους Ιάπωνες για «έλλειψη αίσθησης ευθύνης για την κοινωνία».

Επιπλέον, το κλιπ εξυμνεί έναν τρόπο ζωής που προκαλεί μεγάλη ζημιά στη φύση και το περιβάλλον, συνεχίζει η δήλωση. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: η Toyota - και πιθανώς όλοι οι άλλοι κατασκευαστές - έχουν λάβει οδηγίες να διασφαλίσουν ότι τέτοιες δηλώσεις δεν θα επαναληφθούν σε μελλοντικές διαφημίσεις.😱😤😤

"Born to roam"

Η απόφαση των αρχών ήταν απάντηση σε καταγγελία της οργάνωσης "Adfree Cities", η οποία, κρίνοντας από το όνομά της, φαίνεται να υποστηρίζει "πόλεις χωρίς διαφημίσεις". Η Toyota κατηγορείται ότι δελέασε πιθανούς πελάτες με μια «ψευδή υπόσχεση περιπέτειας». Η φύση είχε «αξιοποιηθεί και χρησιμοποιηθεί» (!;;;😵) για τα γυρίσματα, όπως εξήγησαν οι ενάγοντες.

«Τα SUV βλάπτουν τη φύση, μολύνουν τον αέρα μας, φράζουν τις πόλεις μας και προκαλούν τραγικά θανατηφόρα ατυχήματα», συνεχίζουν οι ισχυρισμοί. Επομένως, η διαφήμιση των SUV θα πρέπει να απαγορεύεται γενικά, όπως επιθυμεί η Veronica Wignall εξ ονόματος της ενάγουσας οργάνωσης.

Το γεγονός ότι το Toyota Hilux δεν είναι καθόλου SUV, αλλά ένα μοντέλλο pick-up, δεν παίζει ρόλο. Εξάλλου, η απαγόρευση της διαφήμισης αποτελεί έκπληξη. Εξάλλου, το σποτ είναι ήδη πάνω από τρία χρόνια και τρεμόπαιξε στις οθόνες στη Μεγάλη Βρετανία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, εξίσου αδιαμαρτύρητα με το μοντέλλο που επιτράπηκε επίσης να διαφημιστεί μέσω αφισών. Έτσι, από πού προέρχεται η ξαφνική αλλαγή παραμένει ασαφές.

Η ταινία τρέχει με το σύνθημα "Born to roam" και παρουσιάζει ένα "κοπάδι" Hilux που εμφανίζεται για πρώτη φορά σε διάφορα περιβάλλοντα εκτός δρόμου πριν επιστρέψει σε έναν ασφαλτοστρωμένο δρόμο στο τέλος.

Ομολογουμένως, πολλές από τις τοποθεσίες που εμφανίζονται δεν θα διαδραματίσουν μεγάλο ρόλο στην καθημερινή ζωή των περισσότερων ανθρώπων. Ωστόσο, εάν ληφθεί ως βάση αυτό το πρότυπο, οι περισσότεροι διαφημιζόμενοι θα πρέπει πιθανώς να λάβουν υπόψη τη λογοκρισία (!;) - και αυτό είναι εντελώς ανεξάρτητο από τη βιομηχανία.

Η Toyota περνάει στην αντεπίθεση

Κατά συνέπεια, οι Ιάπωνες δεν θέλουν να αφήσουν τις κατηγορίες να σταθούν. Το φόντο για τη διαφήμιση της διαφημιστικής πινακίδας δημιουργήθηκε στον υπολογιστή και μια «οικολογικά μη ευαίσθητη περιοχή» έξω από τη Μεγάλη Βρετανία επιλέχθηκε ως τοποθεσία γυρισμάτων για την ταινία, όπως εξήγησε η Toyota σε δήλωσή της.

Στόχος του σποτ είναι να δείξει στην ομάδα-στόχο ότι το Hilux έχει επίσης σχεδιαστεί για «τα πιο απαιτητικά περιβάλλοντα». Κατά συνέπεια, το όχημα θα μπορούσε να έχει πρακτική χρήση στην καθημερινή ζωή, για παράδειγμα στη γεωργία ή τη δασοκομία.

Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, ο όμιλος δεσμεύεται για την προστασία του περιβάλλοντος, η οποία υπογραμμίζεται από έναν μεγάλο αριθμό ηλεκτρικών αυτοκινήτων και υβριδικών μοντέλων στον στόλο της Toyota, σύμφωνα με τη δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο το 2022.

Σήμερα είναι η απαγόρευση της διαφήμισης αυτοκινήτων - τί έπεται στο μέλλον;

Η τρέχουσα προσέγγιση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι απλώς ένα άλλο παράδειγμα ενός κράτους που βλέπει όλο και περισσότερο τον εαυτό του ως εκπαιδευτικό και θεματοφύλακα των πολιτών του. Στη Γερμανία, επίσης, τέτοιου είδους πρόοδοι δεν είναι καθόλου άγνωστες.

Την άνοιξη, για παράδειγμα, οι Πράσινοι και η συν-ηγέτης Ricarda Lang ανακοίνωσαν την απαγόρευση της διαφήμισης ανθυγιεινών τροφίμων, ειδικά αν απευθύνονται σε παιδιά. Τέτοια μηνύματα πρέπει να απαγορεύονται στην τηλεόραση μεταξύ 17 μ.μ. και 22 μ.μ. (καθημερινές), μεταξύ 8 π.μ. και 11 π.μ. (Σάββατο) και μεταξύ 8 π.μ. και 22 μ.μ. τις Κυριακές και τις αργίες. Επιπλέον, πρέπει να απαγορευθεί η διαφήμιση διαφημιστικών πινακίδων κοντά σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς.

Επομένως, τίθεται το ερώτημα ποιοι περιορισμοί ενδέχεται να πρέπει να αναμένουν οι αεροπορικές εταιρείες, οι ναυτιλιακές, οι παραγωγοί κρέατος ή οι προμηθευτές ειδών χειμερινών σπορ στο εγγύς μέλλον. 

Και αν –ιδίως στο πλαίσιο της προβαλλόμενης εν προκειμένω απάτης– η προεκλογική διαφήμιση από πολιτικά κόμματα θα απαγορεύεται επίσης με την ίδια συνέπεια.




ΠΗΓΗ: https://reitschuster.de/post/grossbritannien-verhaengt-werbeverbot-fuer-gelaendewagen/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου