Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Αυτή είναι η μυστηριώδης υπόγεια πόλη ΑΝΙ στην Αρμενία

Μυστικές υπόγειες σήραγγες και μυστηριώδεις κατασκευές που ανακαλύφθηκαν στην πόλη των Άνι των 5.000 ετών μαρτυρούν την ύπαρξη πολιτισμού της Μέσης Γης!!!!
– Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει άγνωστα μυστικά κανάλια ύδρευσης, μυστηριώδη ανθρωποειδή ( !;! ) μοναχών, αίθουσες διαλογισμού, τεράστιους διαδρόμους, περίπλοκες σήραγγες, παγίδες και γωνίες κάτω από τα ερείπια της αρχαίας αρμενικής αρχιτεκτονικής πόλης Άνι, ηλικίας 5.000 ετών!!!!
Βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου κοντά στην όχθη του ποταμού Akhuryan ( Ακχουριάν στην Άνι ), στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας στην ανατολική επαρχία Kars ( Καρς ), αυτή η αρχαία πόλη κερδίζει τώρα την προσοχή πολλών ειδικών, αφού δεν έχουν αναφερθεί προηγούμενες αναφορές σχετικά με τέτοιες υπόγειες κατασκευές!!!!
Η Άνι είχε πληθυσμό 100.000-200.000 ανθρώπων και ήταν αντίπαλος της Κωνσταντινούπολης, της Βαγδάτης και της Δαμασκού!!!! Από πολύ καιρό γνωστό για τη μεγαλοπρέπεια και την μεγαλοπρέπεια της η Άνι εγκαταλείφθηκε και ξεχάστηκε σε μεγάλο βαθμό κατά τον δέκατο έβδομο και δέκατο όγδοο αιώνα!!!!
 
Μια είσοδος που οδηγεί στον μυστικό υπόγειο κόσμο της Άνι!!!!
Ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα του πρώτου μισού του 20ου αιώνα, ο Γιώργος Ιβάνοβιτς Γκουρτζίεφ, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής ηλικίας του στο Καρς, είχε επιλέξει να μείνει σε ένα απομονωμένο μέρος στην Άνι μαζί με τον φίλο του Πωγοσάν, για κάποιο χρονικό διάστημα μαζί στη δεκαετία του 1880!!!!
Μια μέρα, ενώ σκάβανε σε μια από τις υπόγειες σήραγγες στην Άνι, ο Γκουρτζίεφ και ο φίλος του είδαν ότι το χώμα έγινε διαφορετικό!!!
Συνέχισαν να σκάβουν και ανακάλυψαν μια στενή σήραγγα!!!! Αλλά το τέλος της σήραγγας ήταν κλειστό με πέτρες!!!!
Καθάρισαν τις πέτρες και βρήκαν ένα δωμάτιο!!!!
Έβλεπαν αποσπασματικά έπιπλα, σπασμένα δοχεία και τηγάνια στο δωμάτιο.!!!!Βρήκαν επίσης ένα θραύσμα περγαμηνής σε μια θέση!!!!

Παρόλο που ο Γκουρτζίεφ μιλούσε καλά τα Αρμένικα, δεν κατάφερε να διαβάσει την αρμενική γραφή στην περγαμηνή!!!! Προφανώς, ήταν πολύ παλιά Αρμενίων!!!! Μετά από λίγο, έμαθαν ότι η περγαμηνή ήταν γράμμα γραμμένο από έναν μοναχό σε έναν άλλο μοναχό », λέει ο ερευνητής της ιστορίας Sezai Yazıcı ( Σιζέϊ Γιαζίτσι ) που ενδιαφέρθηκε για αυτές τις συναρπαστικές υπόγειες δομές!!!!
“Τέλος, ο Γκουρτζίεφ και ο φίλος του κατάφεραν να κατανοήσουν τα γράμματα!!!! Ο Γκουρτζίεφ ανακάλυψε ότι υπήρχε ένα διάσημο μεσοποταμιακό εσωτεριστικό σχολείο στον τόπο όπου βρήκαν τα γράμματα!!!! Το διάσημο σχολείο ήταν ενεργό μεταξύ του έκτου και του έβδομου αιώνα μ.Χ. και εκεί υπήρχε ένα μοναστήρι “, πρόσθεσε!!!!
Σύμφωνα με τον Γιαζίτσι, ο Γκουρτζίεφ ήταν ο πρώτος που αναφέρθηκε στο μοναστήρι που βρισκόταν κάτω από τα ερείπια της πόλης Άνι!!!!
Ο Γκουρτζίεφ κατέγραψε την ανακάλυψή του σε ένα περιοδικό!!!! Αυτός γράφει:
Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα μια επιστολή στην οποία ο συγγραφέας αναφέρθηκε στις πληροφορίες που είχε λάβει σχετικά με ορισμένα μυστήρια … Μέσα στο τέλος, ένα απόσπασμα προσέλκυσε ιδιαίτερα την προσοχή μας. Έγραφε: «Ο άξιος πατέρας μας Telvant ( Τέλβαντ ) πέτυχε επιτέλους να μάθει την αλήθεια για την Αδελφότητα Sarmoung ( Σαρμούνγκ ). Η οργάνωσή τους στην πραγματικότητα υπήρχε κοντά στην πόλη Siranoush ( Σιράνους ) και πριν από πενήντα χρόνια, αμέσως μετά τη μετανάστευση λαών, μετανάστευσαν και εγκαταστάθηκαν στην κοιλάδα της Izrumin ( Ιζρουμίν ) τρεις ημέρες από το Nivssi ( Νίβσσι )… ». Στη συνέχεια, η επιστολή συνέχιζε για άλλα θέματα!!!! Αυτό που μας εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η λέξη “Sarmoung”, την οποία συναντήσαμε αρκετές φορές στο βιβλίο με τίτλο “Merkhavat” ( Μερκχαβάτ )!!!! Αυτή η λέξη είναι το όνομα ενός διάσημου εσωτερικού σχολείου το οποίο, σύμφωνα με την παράδοση, ιδρύθηκε στη Βαβυλώνα ήδη από το 2500 π.Χ. και ήταν γνωστό ότι υπήρχε κάπου στη Μεσοποταμία μέχρι τον έκτο ή έβδομο αιώνα μ.Χ. αλλά για την περαιτέρω ύπαρξή του δεν μπορούσε κανείς να βρει πουθενά τις λιγότερες πληροφορίες διότι ήταν ερμητικά κλειστή και είχε να κάνει με την Μέση Γη!!!! Αυτό το σχολείο λέγεται ότι διέθετε μεγάλη γνώση, που περιέχει το κλειδί για πολλά μυστικά, αλλά και χάρτες, και πολιτισμούς με μυστήρια από την Μέση Γη!!!! ” “Η ανακάλυψη του Γκουρτζίεφ, πριν από περίπου 135 χρόνια, δεν θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί πριν από τις ανασκαφές εργασίες του 1915!!!! Χρόνια αργότερα, μια ιταλική ομάδα αρχαιολόγων επιβεβαίωσε ότι ήταν ένα είδος μοναστηριού!!!! Πριν από τον Γκουρτζίεφ , πολλοί ταξιδιώτες παρατήρησαν επίσης ότι ένας σημαντικός πληθυσμός είχε ζήσει σε σπηλιές ή βράχια στην Άνι », είπε!!!!
 
“Οι σήραγγες είναι πάνω από 500 μέτρα βαθιές και πάει και άλλο στην Άνι!!!! Οι περισσότερες από τις υπόγειες κατασκευές και οι σπηλιές χρησιμοποιήθηκαν ως σπίτια!!!! Τα μετρικά μεγέθη των περισσότερων υπόγειων κατασκευών έχουν μετρηθεί και έχουν γίνει χάρτες για τους περισσότερους από αυτούς “, δήλωσε ο ερευνητής, επιβεβαιώνοντας ότι σήμερα υπάρχουν σήμερα 823 υπόγειες κατασκευές και σπηλιές στην Άνι αλλά δεν γνωρίζουν ποιος τις έφτιαξε!!!!
 
Η Εκκλησία του Λυτρωτή
Ο Γιαζίτσι δήλωσε ότι μεταξύ των σημαντικότερων υπόγειων κατασκευών ήταν η σήραγγα Giden Gelmez ( Γκιντέ Γκελμέζ ), η Yeraltı Aniline ( Γιεράλτι Ανίσι ) και η Gizli Kapral ( Γκίζι Καρπάλ με τις μυστικές πόρτες)!!! “Από την άλλη πλευρά, η Άνι έχει επίσης τέσσερις σύνθετες δομές!!!! Είναι πολύ δύσκολο να φτάσουμε σε κάποια από αυτά όπου δείχνουν να κατεβαίνουν χιλιόμετρα κάτω!!!!
Ήρθε η ώρα να αναφέρουμε αυτές τις υπόγειες δομές στην προώθηση της Άνι!!! Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού θα πρέπει να φέρει πινακίδες που να δείχνουν τους χώρους των υπόγειων κατασκευών και να χτίσουν μονοπάτια πεζοπορίας!!! Οι υπόγειες κατασκευές ενδιαφέρουν τον κόσμο “, δήλωσε ο Γιαζίτσι!!!!
Πρόσθεσε: Θα πρέπει να παραθέσω ότι κάτω από αυτή την αρχαία αυτή πόλη υπάρχουν ακόμα πολλά ακόμη μη-ανακαλυμμένα υπόγεια κατασκευάσματα αλλά και οδοί που οδεύουν σε άγνωστες τοποθεσίες αν και κάποια από τα χειρόγραφα δείχνουν να λένε ότι είναι οδοί για την Μέση Γη!!!!

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι η Αρμενία έχει έναν απίστευτα αρχαίο πολιτισμό όπου μέχρι και σήμερα είναι αινιγματικός αλλά και οι πολιτισμική εξέλιξη επίσης ήταν καθοριστική και με πολλά μυστήρια……αν ψάξετε θα εκπλαγείτε.

pentapostagma gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου