Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ;;;;


Ίσως δεν έχει υπάρξει άλλος λαός στα ιστορικά χρόνια που να έχει χτυπηθεί τόσο πολύ και να έχουν γίνει τόσες απόπειρες εξόντωσής του!!!  Η τελευταία επίθεση όμως στον Ελληνισμό ίσως είναι η τελειωτική!!! Και αυτό γιατί γίνεται εκ των έσω και επιπλέον γιατί οι εναπομείναντες Έλληνες δείχνουν πρωτοφανή αδιαφορία και εγκατάλειψη!!! ΕΠΕΙΓΕΙ Η ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ!!! ΟΛΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΟΙ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ!!!
Το άρθρο που ακολουθεί είναι του καθηγητή φιλοσοφίας Κων/νου Ρωμανού* και έχει γραφτεί πριν 10 χρόνια, αλλά από τότε οι Έλληνες έχουν βυθιστεί περισσότερο στο χάος που δημιούργησε η Νέα Τάξη Πραγμάτων και οι εθνοπροδότες. Αυτοί που τώρα με θράσος μετακυλούν τις δικές τους ευθύνες στον λαό. Στο Ελληνικό  λαό που ετοιμάζονται να τον αντικαταστήσουν με ξενόφερτους πληθυσμούς και να του δώσουν τη χαριστική βολή!!!
 
ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ  «ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»
 
Είναι «θαύμα» που επεβίωσε ο Ελληνισμός τόσες χιλιάδες χρόνια; ‘Η υπάρχει και μια λογική εξήγηση για το φαινόμενο αυτό; Αν ναι, τότε αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από την πάλαι ποτέ τεράστια πληθυσμιακή, γεωγραφική, οικονομική και πολιτιστική δύναμη του Ελληνισμού. Λένε ότι πριν δύο χιλιάδες χρόνια οι ‘Ελληνες ήσαν 20 εκατομμύρια. Πριν κάποια χρόνια επισκέφθηκα τα ερείπια μιας αρχαίας ελληνικής πόλης στην Προβηγκία(1), εντελώς ξεχασμένης σήμερα, τουλάχιστον 100 χιλιόμετρα από την θάλασσα. Στο μικρό μουσείο είχε έναν αρχαιολογικό  χάρτη των ελληνικών πόλεων εκείνης της γωνιάς της Μεσογείου από την Προβηγκία ως την Καταλονία (2). Δεκάδες πόλεις σ’ αυτό το ανύπαρκτο σημείο! Κι εμείς μνημονεύουμε μονάχα την Μασσαλία και την Νίκαια… Άλλη φορά πάλι είδα έναν λεπτομερειακό χάρτη της Παλαιστίνης την εποχή του Χριστού: ούτε η ίδια η Πελοπόννησος, είχε κανείς την εντύπωση, δεν είχε τέτοια πληθώρα ελληνικών πόλεων!  Η φαντασία των περισσοτέρων από εμάς δεν υποψιάζεται καν την οικιστική ενέργεια του αρχαίου Ελληνισμού. Μόνο στη Μικρασία πριν 800 χρόνια υπήρχαν 12 εκατομμύρια Ελληνες, όμως το 1900 είχαν μείνει μόνο 2 (βίαιοι εξισλαμισμοί, σφαγές) και σήμερα… κανένας. Από τους τελευταίους δύο αιώνες του Βυζαντίου και μετά ο Ελληνισμός είχε μόνο απώλειες.
 
ΟΙ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
  Μετά το ξεριζωμό των Ελλήνων από τις αρχαίες πατρίδες τους στην Μεσόγειο, τον Πόντο και την ενδοχώρα της Ασίας η Ελλάδα μάζεψε τους τελευταίους Έλληνες ως κιβωτός του εναπομείναντος γένους των Ελλήνων που κάποτε ήταν κραταιό σε ανθρώπους, οικονομική ισχύ και πολιτισμό. Από τους πολλούς και ισχυρούς δεν είναι θαύμα δυσεξήγητο που απόμειναν λίγοι Έλληνες σήμερα. Αν λοιπόν επεβίωσε ο Ελληνισμός αυτό έγινε διότι πάντα είχε μεγάλες εφεδρείες για να κλείνει τις τρύπες που άνοιγαν στο σώμα του οι κατά τόπους καταστροφές:
Ο Πέρσης πήρε την Ιωνία, αλλά υπήρχαν δυτικότερα οι Μακεδόνες και την ελευθέρωσαν. Οι Καρχηδόνιοι ως σύμμαχοι των Περσών κτύπησαν ταυτόχρονα με τους Πέρσες τον Ελληνισμό, αλλά τους σταμάτησαν οι Έλληνες της Σικελίας. Οι Σλαύοι κατέλαβαν την Ελλάδα, αλλά ο αυτοκράτορας τους εξεδίωξε και μετακίνησε από την Ανατολή ελληνικούς πληθυσμούς να καλύψουν τις απώλειες της κυρίως Ελλάδας.
Οι Αραβες εξισλάμισαν την Κρήτη, αλλά ο Νικηφόρος Φωκάς έφερε Ποντίους εκεί να κρατήσουν το μέρος. Επεσε στους Φράγκους η Πόλη, αλλά υπήρχε η Νίκαια που την ανακατέλαβε για τους Ελληνες. Τούρκεψε η Ηπειρος και η Μακεδονία, αλλά να που βρέθηκε η Κρήτη, ο Μοριάς και η Ρούμελη να τις απελευθερώσουν το 1912. Ολοι μαζί λίγο έλειψε να πάρουν πίσω και τη Μικρασία. Χάθηκε τελικά η Μικρασία και ο Πόντος, αλλά οι Ελληνες που σώθηκαν ήρθαν να ενδυναμώσουν τον Ελληνισμό της κυρίως Ελλάδας. Κι έχει άλλα πολλά παραδείγματα για το πώς ο Ελληνισμός με τις εφεδρείες του κατάφερε να επιβιώσει χιλιάδες χρόνια από άπειρες εξωτερικές και εσωτερικές επιβουλές.  Γιατί είχε στο εσωτερικό του και πολλούς προδότες –γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε- που με το χρυσό των Μήδων ή του Σόρρος συχνά έκαναν μεγαλύτεροι ζημιά απ’ ό,τι ολόκληροι στρατοί. Όμως επιβίωσε ο Ελληνισμός, πέρασε δια πυρός και σιδήρου, αποδεκατίστηκε, αλλά επεβίωσε, γι΄αυτό είμαστε εμείς εδώ σήμερα.  Τόσο απίθανο φάνταξε το γεγονός αυτό, μετά τόσες χιλιάδες χρόνια κατατρεγμών –γιατί πολλοί εφθόνησαν το λαμπερό όνομα του Ελληνισμού- που οι ίδιοι οι Έλληνες έφθασαν να πιστέψουν πως η επιβίωσή τους οφειλόταν στο θεό της Ελλάδος, σε κάποιο θαύμα. Αυτό πιστεύουν ενδόμυχα και σήμερα.  Όμως λίγος ρεαλισμός δεν βλάπτει τον πιστό. Καλό είναι το θαύμα αλλά βοηθάει πολύ να υπάρχουν και οι εφεδρείες.  Εν τούτοις αυτές ακριβώς είναι που δεν υπάρχουν πια ενώ η Ιστορία τρέχει… και θα μας φανερώσει πολύ σύντομα ένα πρόσωπο τόσο σκληρό, που ούτε η δόλια εκσυγχρονιστική μας νομενκλατούρα δεν θα μπορέσει άλλο να το ρετουσάρει!
Τότε να δεις που θα θυμηθούν αίφνης το έθνος και τον πατριωτισμό και την ενότητα, ώστε να φορτώσουν την ευθύνη του ξεπουλήματος, που συστηματικά προετοίμασαν, στη συλλογικότητα. (!!!!). Και να συνεχίσουν να απολαμβάνουν αν όχι της εκτιμήσεως –ζουν θαυμάσια και χωρίς αυτήν- τουλάχιστον της ανοχής του ποιμνίου τους.
*δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Ρεσάλτο τον Ιούλιο 2007
(1)   Νοτιοανατολική Γαλλία
(2)   Νοτιοανατολική Ισπανία

3 σχόλια:

  1. ο Ιησους απο την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ Ναζαρετ ο ΕΛΛΗΝ, ο πραγματικος θεός που ενανθρωπισε με ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA δυστυχως ειναι τοσο θυμωμενος, πικραμενος απογοητευμενος με τα ελληνοπουλα, τα ορθοδοξοπουλα, τα ελληνοπαιδια του, που για την απιστια μας, την αποστασια μας απο τη κιβωτο της σωτηριας της ανθρωπινης ψυχης (ελληνικης μας ψυχης) που ειναι η υπακοη στην Πιστη, διαισθανομαι πως απεφασισε να μας .. εξαφανισει. Μωραινει Κυριος λαον ον βουλεται απολεσαι λεει η Καινη Διαθηκη.. και μαλλον ειμαστε στα εσχατα του Ελληνισμου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διάβασε τον χρησμό της Πυθίας του Μαντείου των Δελφών που εδώ κ αιώνες επιβεβαιώνεται !!! Η Ελλάδα είναι "Ασκός κλυδωνιζόμενος, μηδεπόποτε βυθιζόμενος" !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή