Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Οι Εβραίοι στην Ελλάδα φοβούνται τη νέα κυβέρνηση



Οι  ελλαδίτες Εβραίοι φοβούνται τη νέα κυβέρνηση, σημειώνει το δημοσίευμα


Φεβρουάριος 1, 2015.

Η εβραϊκή κοινότητα στην Ελλάδα φοβάται τις  συνέπειες του ερχομού στην εξουσία, της ριζοσπαστικής αριστερής κυβέρνησης, που εξελέγη στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου.


Στις εκλογές κέρδισε το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα που είναι γνωστός για την αντι-ισραηλινή ρητορική του και την ανεκτική στάση απέναντι στον αντισημιτισμό.

Ο Τσίπρας είπε κάποια στιγμή ότι «το Ισραήλ σκοτώνει τα παιδιά στη Γάζα» και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ενωθεί για το καλό των Παλαιστινίων.

Επιπρόσθετα,  ο νέος υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δήλωσε πριν από έναν μηνα σε συνέντευξή του σε τοπική τηλεόραση ότι «οι Εβραίοι δεν πληρώνουν φόρους».

Η εβραϊκή κοινότητα στην Ελλάδα είναι μία από τις παλαιότερες στον κόσμο και μετρά  περίπου 5.300 άτομα, αν και πριν από το Ολοκαύτωμα, στη χώρα υπήρχαν πάνω από 83 χιλιάδες Εβραίοι.

Τώρα αυτή η κοινότητα, μπορεί μόνο να ελπίζει ότι με την ακροαριστερή κυβέρνηση θα ζήσει με ασφάλεια, όπως ζούσε επί δεξιάς (κυβέρνησης),  σημειώνει το ρωσόφωνο κανάλι ‘9’ του Ισραήλ.

1 σχόλιο: